Itt az ideje kivonulni a szabadba: grillezésre fel! (x)

Végre elállt az eső? Nincs túl meleg, de a fagy sem érkezett még meg? Akkor itt az ideje a szabadban grillezni. Mielőtt azonban belecsapnánk a kerti parti megszervezésébe, nem árt pár tanácsot megfogadni, beszerezni néhány eszközt, hogy az ünneplés tényleg örömteli legyen. Az biztos, hogy senkinek sem kell elárulni, milyen előnyei vannak ennek a szabadtéri programnak, hiszen a jó társaság és a remek ételek magukért beszélnek. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mivel érdemes grillezni, mik azok a dolgok, amikre oda kell figyelni a sütés és főzés során. 

A grillezés legfőbb eszközei

A Kulteributorok.hu grillkiegészítői nagy segítséget nyújthatnak akkor, ha még nem rendelkezünk minden fontos kellékkel. Mindenekelőtt persze grillszénre lesz szükség, hiszen bár a fahulladék remekül ég, főleg füstöl, így jobban járunk, ha erre a célra kapható szénnel gyújtunk be. A faszénbrikett könnyedén meggyullad, remek a parázs- és a hőmegtartó képessége, emellett pedig több kiszerelésben kapható, így például lakásban is bevethető, ahol nincs túl sok hely a maradékot eltárolni.

Emellett kelleni fog egy grillező, ami lehet gázos, faszenes, elektromos, illetve tűzrakó tál egyaránt. Utóbbi esetében kiváló választás az Indus modell, amely praktikus résztvevője lehet egy kellemes őszi grillezésnek. A meleg tűz órákra kint tart bennünket a szabadban, így biztosan remek parti kerekedik körülötte. A szürke öntött vasból gyártott változat esetén a stílusra sem lehet panaszunk, hiszen remekül illeszkedik az otthonunk külteréhez. 

Mikor érdemes gázgrillt választani?

Nem mindenki tud vagy akar szénnel begyújtani. Mindegy, hogy mi az oka, ilyenkor jobb megoldás a gázgrill, amiből rengetegféle kapható. A legolcsóbb modellekből is nyugodtan válasszunk, hiszen sok esetben ezek rengeteg funkcióval vannak felszerelve. A beépített hőmérő, külön, fokozatmentesen állítható égőfej biztosított, de gyakran kerül rájuk LED-es kezelőgomb, így a használata este sem okozhat problémát. 

A dupla falú, rozsdamentes felsőrész egyenletes sütést eredményez, amire kevés grill képes. Ezt sem árt tehát figyelembe venni. Mivel ezeken szabályozható a hőfok, így kiválóan alkalmas halak, zöldségek sütésére, amik garantáltan nem égnek rajta szénné. A melegen tartó rácson pedig sokkal tovább megfelelő hőmérsékleten tárolhatjuk az ételeket. A tálalásig frissek és ropogósak maradnak. 

Apróságok a felszolgáláshoz

A grillkiegészítők közé tartoznak azok a konyhai eszközök, mint a sajtvágó szett, a vágódeszka vagy éppen a fűszertartók. Egyetlen szabadtéri grillezés sem teljes egy minőségi sajtvágó nélkül. Ez ugyanis lehetőséget ad arra, hogy a különféle típusú sajtokat egyenletesen vághassuk szeletekre. A vágókészletnek hála minden egyes sajtszelet egyenlő nagyságú és vastagságú lesz, így szebben tálalható és könnyebben fogyasztható. A vágáshoz pedig ott a külön erre a célra készült, fából gyártott deszka, ami szintén fontos kelléke a grillezés szerelmeseinek. 

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek