A leggyakoribb kérdések nemzetközi költöztetés tervezésekor (x)

Amikor az életünk külföldön folytatódik, számtalan kérdés merül fel bennünk az áttelepüléssel kapcsolatban. Hacsak nem egy bőrönddel indulunk útnak, akkor mindenképpen szükségünk lesz egy költöztető cégre, mégpedig olyanra, aki vállalja a nemzetközi költöztetést, ráadásul nagy tapasztalattal rendelkezik. A költöztetés kapcsán felvetődő kérdések egy részére cikkünkben igyekszünk válaszolni.

Mennyibe kerül egy nemzetközi költözés?

A Promove a költöztetés árak kalkulálása esetén fontosnak tartja elmondani, hogy a nemzetközi költöztetés esetén is kaphatunk egy megközelítő árat, azonban ebben az esetben az óradíj mellett felmerülhetnek járulékos költségek, például hídhasználat, kompdíj, melyeket csak a végelszámolás során lehet pontosan meghatározni.

Mi számít nemzetközi költöztetésnek?

A legtöbb költöztető cég, amennyiben a kiindulási vagy az érkezési cím külföldi, a másik cím pedig magyarországi, akkor nemzetközi költözésről beszél. Ez azért fontos, mert ebben az esetben különféle papírmunkák is szükségesek, melyeket azonban a cégek nagy rutinnal intéznek. Ha a határ egyik oldaláról a másikra települünk át, akkor ez is külföldi költözésnek számít.

Mennyi holmit lehet külföldre költöztetni?

Az a legfontosabb, hogy mindenképpen pontos súllyal kell kalkulálni, mivel az autón nem lehet túlsúly. Ezáltal bármennyi holmi lehet, csak az autó súlykorlátját kell figyelembe venni. Azonban azt ajánljuk, hogy külföldre költözéskor csak a legszemélyesebb és a pótolhatatlan dolgokat vigyük magunkkal, mivel sokszor érdemesebb kint megvásárolni a szükséges bútorokat. Tehát nyugodtan vihetjük magunkkal a szekrénysort, ha ragaszkodunk hozzá, de lehet, hogy érdemesebb az új helyen egy másikat beszerezni.

Honnan tudhatjuk, mikor érkezik meg az autó?

Az autó a felpakolás után azonnal elindul a célállomásra, ehhez pedig a legrövidebb és leggyorsabb utat használja, nagyon fontos, hogy az érkezési címen is várja őket valaki, aki be tudja engedni. Menet közben a diszpécserszolgálat tájékoztat az autó tartózkodási helyéről, majd pedig a várható érkezési időről.

Együtt lehet-e utazni a holmikkal a költöztető autón?

A legtöbb esetben nem, mivel a költöztető cég két munkatársa utazik az autón, akik felváltva vezetnek. Emellett pedig a személyszállításra vonatkozóan külön engedélyeztetési folyamat lenne szükséges, mely a teherszállító cégek esetében felesleges procedúra.

Mennyi idővel előre kell lefoglalni az időpontot?

Érdemes minél hamarabb árajánlatot kérni és ennek megfelelősége esetén lefixálni az időpontot, főleg, ha hétvégi pakolást szeretnénk. A nemzetközi költözéskor bizonyos papírokat is ki kell tölteni, így ezeket is el kell készíteni, ezért minimum 2-3 héttel hamarabb el kell kezdeni a szervezést.

Ma már a nemzetközi költöztetés sem probléma, rugalmasan és szakszerűen lehet eljuttatni a szállítmányt egyik országból a másikba, ehhez azonban időben el kell kezdeni szervezkedni és pontosan fel kell mérni az áttelepítendő tárgyakat.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek