A tökéletes konyha titkai (x)

Egy igazán jó konyha, legyen az az otthonunkban vagy akár éppen egy étteremben, mindig központi szerepet játszik. Talán ez az oka annak, hogy egyszerre többféle dolgot is elvárunk vele kapcsolatban.

 

Az egyik alapvető tulajdonság, aminek szeretnénk, ha a konyha megfelelne, nem más, minthogy szép, esztétikus legyen. Emellett ugyanakkor a praktikum és a funkcionalitás is komoly szerepet játszik ebben az esetben.

A felszerelés nagyon fontos

Az ujhazbodrogi.hu minőségi edényeinek kínálatában beszerezhetjük az összes olyan edényt, amelyre szükségünk lehet. Gyakran megesik, hogy elbagatellizálják az edények jelentőségét, de mi semmiképpen ne essünk ebbe a hibába, ha finom ételeket szeretnénk főzni, illetve ha el akarjuk kerülni, hogy a legjobb fogásaink leragadjanak, ne adj isten, le is égjenek, akkor kizárólag színvonalas edényekben készítsük el őket. 

Az odakozmált étel ráadásul legtöbbször nem is menthető már meg, hiszen a kozmás ízt az egész étel átveszi, amin nem lehet segíteni.

A felszerelés fontos része még az összes olyan eszköz is, amelyre szükségünk lehet a főzés során. Gondoljunk például a nokedliszaggatóra, a habverőre vagy a merőkanálra. Szerezzünk be minden olyan kiegészítőt, ami hatékonyabbá teszi a munkánkat, s élvezetesebbé magát az étel elkészítésének folyamatát.

A konyhai kis- és nagygépek nélkül se boldogulhatunk

Ha főzés, akkor főzőlap, ha sütés, akkor a sütő lesz az az eszköz, amire feltétlenül szükségünk lesz. Ezeknél mindig ellenőrizzük az energiahatékonyságot is, ami ugyancsak igaz, ha hűtőszekrényt vagy például mosogatógépet szeretnénk alkalmazni.

A nagyobb készülékeken felül a kisebb konyhai gépek is igen hasznosnak bizonyulnak. A melegszendvicssütő egyenesen életet menthet, ha hirtelen az éhhalál küszöbén találják magukat gyermekeink barátai, ami – jól tudjuk – azonnali és eredményes beavatkozást igényel részünkről.

A pirítógép lehet a reggelik királya, királynőnek pedig egészen nyugodtan koronázzuk meg a gyümölcsprést, amivel frissen facsart narancslé is kerülhet az asztalunkra. Aztán ott a kávéfőző, ami az álmos reggelek és a koffeinfüggők kedvenc nedűjét varázsolja az asztalunkra, ahogy a tojásfőző gépnek vagy a turmixgépnek is nagy hasznát vehetjük.

Esztétikum és praktikum

Egy konyha esetén az a legszerencsésebb, ha ez a két tulajdonság kéz a kézben jár. Az esztétikus bútor is lehet praktikus, mindössze a megfelelő anyagválasztáson, tervezésen, valamint a színek összeválogatásán múlik. Mindenképpen fontoljuk meg alaposan, hogy miből mit választunk, hiszen éppen ez lesz az a pont, ami meghatározza majd, hogy mennyi örömet tudunk lelni az elkészült konyhabútorban.

A praktikum szempontjából érdemes olyan elemeket is átgondolni, hogy mennyire könnyen tisztítható, illetve mennyire kényes egy adott felület. Ne feledjük, hogy a szépség mellett éppen a funkciók és a használhatóság adja majd az elkészült konyhánk értékét.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek