Alakítsd a hálószobát nyugalmas oázissá! (x)

Otthonunk legintimebb része a hálószoba, ez az a helyiség, ahová csak a hozzánk közel állók juthatnak be, és mindenki más részére tiltott zóna, egy nyugalmas hely a pihenéshez.

 

Ideális esetben a háló tájolása a nap járását követi, így az első napsugarak cirógatására ébredhetünk, délután pedig hűvös nyugalmat árasztva várja, hogy megérkezzünk éjszakai pihenésünk színhelyére. A minimális berendezéseken kívül egyéni ízlésünk, igényeink szerint alakíthatjuk olyanra, ahol jólesik megpihenni. A hálóban kerülni kell a vibráló színeket, mindennek a relaxációt kell szolgálnia. Elengedhetetlen tartozék egy kényelmes ágy, egy éjjeliszekrény lámpával, illetve a lakás mérete, elrendezése függvényében akár a gardrób is kerülhet ide, de hely hiányában a dolgozósaroknak is helyet adhat. 

Főszerepben a pihenést szolgáló ágy

A nyugodt környezet megteremtéséhez rendre van szükség, így igyekezz úgy berendezni ezt a szobát, hogy mindennek meglegyen a helye. Válaszd ki a Dublino Home hálószoba kínálatából a legfontosabb bútordarabot, az ágyat, amely lehet egy jól megválasztott ágyalap és matrac kombinációja.

A tárolást, illetve az öltözködést segíthetik a hálóban elhelyezett szekrények, komódok, ládák, valamint az éjjeliszekrények. A szoba nyugalmas hangulatát segítik a visszafogott színek, az otthonos textilek, szőnyegek, valamint az ízlésünknek megfelelő, változatos dekorációs elemek, például képek, fotók, hangulatvilágítás. 

A háló kialakításánál ezeket vedd figyelembe!

A rendelkezésre álló hely nagymértékben meghatározza, hogyan rendezhető be a szoba, ahogy az ajtó, az ablak és a fűtőtest helyzete is. Érdemes többféle variációt kipróbálni, inspirálódni, ez főleg a parányi hálók esetében hozhat látványos eredményt, hiszen ezeknél kell minden centiméterrel okosan gazdálkodni. 

Az ágy mérete a legmeghatározóbb a berendezés kiválasztásánál, ugyanis ez a legnagyobb darab valamennyi közül. Amennyiben van választási lehetőség, érdemes az ágy tájolásával is foglalkozni a nyugodalmasabb alvás érdekében. 

A színek hatással vannak a közérzetünkre, a hangulatunkra, de a térérzetünket is befolyásolni tudják, így mind a falak, mind az egyéb bútorok és textilek tekintetében érdemes átgondolni, milyen is legyen.

Vigyél egy kis luxust a hálószobába, 1-2 fényűző elemmel gazdagíthatod a megjelenést. Ilyen lehet egy fésülködőasztalka, egy gyönyörű kerettel rendelkező tükör vagy más dekorációs tárgy. 

Milyen az ideális ágy?

Nem vagyunk egyformák, ki a puha matracon alszik nagyokat, míg másoknak a gerincet megtámasztó kemény matrac jön be, vannak, akik a rugós matracokat kedvelik, míg mások a habmatracokra esküsznek. Franciaágy esetén érdemes lehet olyat választani, amely külön matracokkal rendelkezik, így eltérő testsúly és alvási szokások esetén külön is cserélhető. Modern megoldás lehet egy masszív ágyalap, támlával vagy anélkül, illetve az erre illeszkedő matrac.

Úgy válaszd meg a háló berendezését, hogy esztétikailag és kényelemben is maximálisan szolgálja a kikapcsolódást.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek