Miért használj natúrkozmetikumokat? (x)

Az organikus termékek manapság mindenhol megtalálhatók, a környékbeli termelői piacoktól kezdve a sarki drogériákig, és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az emberek körében.

 

De amikor a bőrproblémák kezeléséről van szó, a legtöbb nő még mindig kételkedik az olyan kizárólag természetes összetevőkből készült készítmények hatékonyságában, mint például a DOUGLAS-nél is kapható Mario Badescu termékek. 

A mai cikkünkben felsorolunk néhány nyomós indokot arra vonatkozólag, hogy miért érdemes megfontolnod a natúrkozmetikumok használatát. 

A bőröd a 60%-át felszívja annak, amit rákensz

Ha végignézed a drogériák polcain sorakozó bőrápolási készítmények összetevőinek listáját, el fogsz csodálkozni azon, hogy mennyi potenciálisan káros összetevő van még a csúcskategóriás termékekben is. Ez pedig leginkább azért jelent problémát, mert a bőröd a felvitt anyagok több mint 60%-át felszívja, ami ezután bekerül a véráramba és az egész testedben kering.

A botanikai és a gyümölcskivonatok, valamint az egyéb természetes alkotóelemek hatékonyságára épülő natúrkozmetikumok viszont teljesen mentesek a mesterséges illat-, szín- és adalékanyagoktól, illetve a szilikonszármazékoktól, a paraffintól és a vazelintől. Sőt, ásványi olajokat sem tartalmaznak, amelyek ugyan természetes anyagnak számítanak, hiszen évmilliók alatt formálódtak meg a földben, de a bőröd számára egyáltalán nem tesznek jót. 

Nem lesznek furcsa, vagy nem várt mellékhatások

A hagyományos bőrápolási készítmények tartósításához használt szintetikus vegyületek a legtöbb esetben negatívan befolyásolják a test hormonháztartását. Ezáltal pedig akár komolyabb egészségügyi problémákat is okozhatnak. Ezeket azonban tudósoknak eddig még nem sikerült pontosan letisztázniuk.

A natúrkozmetikumokban viszont olyan természetes kivonatokat és alkotóelemeket használnak a tartósításhoz, amelyeknek a hatásai a korábbi tapasztalatok alapján pontosan ismertek.

A natúrkozmetikumok a hagyományos társaikkal szemben nem öregítik a bőrt

A hagyományos bőrápolási termékekben megtalálható kemikáliák hatására a bőr nagymértékben veszíthet az erejéből és a rugalmasságából, amelynek köszönhetően hamarabb meglátszanak majd rajta az öregedést jelző szarkalábak és ráncok.

A természetes összetevők nem tömítik el a pórusokat

Az ásványi olajok ismert mellékhatása, hogy képesek hamar eltömíteni a pórusokat, és ezáltal elősegítik az aknék kialakulását. Ezzel szemben a natúrkozmetikumokban megtalálható növényi olajok úgy táplálják a bőrt, hogy mindeközben hagyják is lélegezni. Így a használatukkal búcsút inthetsz az idegesítő pattanásoknak.

Legutolsó sorban pedig a használatukkal óvod a környezetet

A kemikáliák és egyéb mesterséges összetevők a bőröd mellett a környezetet is károsítják. Hiszen ahogy lemosod őket az arcodról, a szennyvízzel együtt bekerülhetek a talajba, a tengerbe vagy akár a levegőbe is.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek