Egy emlékmű miatt feszült össze Törökország és Örményország

Törökország lezárta a légterét az Örményországból induló repülőjáratok előtt – közölte Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter szerdán az NTV török hírtelevíziónak adott interjújában, hozzátéve, hogy a lépés egy jereváni emlékmű átadására adott válasz.

A török külügyminisztérium közleménye szerint a Nemezis-emlékmű azoknak állít emléket, akik az 1920-as évek elején az Oszmán Birodalom diplomatái, valamint azok családtagjai ellen hajtottak végre merényleteket.

A török diplomácia vezetője azt mondta az NTV-nek, hogy amennyiben Örményország nem távolítja el az emlékművet, Ankara további lépéseket tesz.

Örményország szerint az Oszmán Birodalom katonái 1915-től mintegy 1,5 millió örményt gyilkoltak le, amit Jereván népirtásnak minősít. Törökország túlzónak tartja ezeket a számokat, és tagadja, hogy a gyilkosságokat módszeresen hajtották volna végre.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »