Oroszország keleti felén 25 ezer katona gyakorlatozik

Több mint 25 ezer katona, 167 hadihajó, köztük 12 tengeralattjáró, valamint 89 repülőgép és helikopter vesz részt az orosz Csendes-óceáni Flottánál elrendelt meglepetésszerű harckészültségi ellenőrzésen – jelentette Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter hétfőn Vlagyimir Putyin elnöknek.

Sojgu beszámolója értelmében az ellenőrzés során teljes harckészültségbe helyezett csapatok megkezdték a kiképzési és harci feladatok végrehajtását. Egyebek között lövészetet és taktikai gyakorlatokat hajtanak végre velük, összehangolják a szolgálatok közötti együttműködést. Elmondta, hogy a tengeralattjáró-elhárító erők a Nagy Péter-öböl és az Avacsa-öböl közelében végeztek tevékenységet, a Csendes-óceáni Flotta légiereje pedig műveleti repülőtereken foglalt állást. A nagy hatótávolságú parancsnoki repülőgépek előretolt repülőterekre kerültek.

A miniszter szerint jelenleg az ellenőrzés második szakasza zajlik. A távoli tengeri övezetben kialakított csoportosulás az Ohotszki-tenger déli része felé halad, harci manőverezési feladatokat hajt végre, és feltárja a víz alatti helyzetet. Emellett tesztelik a stratégiai rakéta-tengeralattjárók harci stabilitását és fegyverhasználati készségét, és taktikai légvédelmi gyakorlatot is indítottak.

Sojgu elmondta, hogy a Csendes-óceáni Flotta erői a feltételezett ellenség tengeralattjáróinak és hajócsoportjainak felkutatását és megsemmisítését fogják gyakorolni, valamint tüzérségi lőgyakorlatot tartanak légi és tengeri célpontok ellen. Ennek befejezése után visszatérnek állandó állomáshelyükre. A hadászati rakétahordozó repülőgépek a Csendes-óceán középső részén fognak szimulált csapásokat mérni ellenséges hajócsoportokra.

A tárcavezető szerint az ellenőrzés utolsó, kedden kezdődő szakaszában csapásmérő hajócsoportok a partvédelem rakétaegységeivel együtt elektronikus indításokkal gyakorolják a rakétacsapásokat.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

www.szallerbeckmotor.hu

Megfontoltan két keréken (x)

A motorozás sokaknak a szabadság megtestesítője. E tevékenység által ki tudnak lépni a szürke hétköznapokból, amelyek zsúfolásig vannak szabályokkal és határokkal. Épp ezért könnyű átesni a ló túloldalára, és túl hevesen hajszolni a szabadság érzését két keréken.

Read More »