A munkavédelmi kesztyűk otthoni környezetben is kiváló védelmet nyújtanak (x)

A munkás kesztyűk használata elengedhetetlen egyes iparágakban, sőt az otthoni munkavégzés, kertészkedés is okot ad a használatukra. Amellett, hogy megvédik kezeinket a szennyeződésektől, egyes speciálisan kialakított modellek vágások, savmarás, fagyás és még több más károsodás ellen is védelmet biztosítanak.

Ahhoz, hogy az egészségügyi kockázatokat csökkentsük, érdemes minőségi és a munkakör igényeinek megfelelő kesztyűt választani. Nézzük, hogy milyen típusú eszközök kaphatóak, melyek egyaránt alkalmazhatóak otthoni és munkahelyi környezetben is!

A munkavédelmi kesztyűk alkalmazása

A termék kiválasztása előtt tisztáznunk kell, hogy milyen típusú igénybevételnek kell leginkább megfelelnie az adott darabnak. A Netpolc kínálatában található munkavédelmi kesztyűk eltérő változatai maximális védelmet nyújtanak vágás, magas vagy alacsony hőhatás, vegyi anyagok okozta kockázatok ellen.

Az egyes munkakörökben más és más behatások érik a dolgozókat, így mindenképpen vegyük figyelembe a termék kiválasztásakor ezeket a szempontokat!

Otthoni veszélyek kiküszöbölésére

Nemcsak a munkahelyünkön lehet kezünk sérüléseknek kitéve, hiszen az otthoni barkácsolás, kertészkedés, lomtalanítás is vezethet komolyabb egészségkárosodáshoz. A textilkesztyűk például kiválóan alkalmasak arra, hogy a piszkosabb, de veszélyt nem okozó otthoni munkákhoz használjuk őket.

A bőrből készült védőkesztyűk viselése olyan tevékenységekhez ajánlott, ahol már a kisebb vágások, horzsolások előfordulhatnak, de nem szükséges a precízebb tapintás, hiszen a vastag anyagban gyengébb az érzékelés.

A vegyi anyagokkal történő munkavégzéshez egyedileg kialakított, speciális kesztyűket használhatunk. Az olajos, vagy kevésbé veszélyes anyagokkal dolgozóknak elegendő lehet a nitrilhab bevonatos mártott kesztyű viselése, mely biztosítja a szigetelést és csúszásmentes is.

A vegyszerálló munkás kesztyűk között otthoni használatra alkalmas, vékonyabb anyagból készült modellek találhatóak, melyek ajánlottak mosogatáshoz, takarításhoz, emellett a veszélyes anyagokkal dolgozók számára a fokozottan megerősített, esetenként más veszélyek kiküszöbölésére kombinált kesztyűk viselése javasolt.

Fagyos vagy forró munkakörnyezetben

A szélsőséges hőmérsékletben dolgozók számára a kéz védelme igen fontos. A hűtőkamrákban tevékenykedő kollégák vagy a kemencék forrósága mellett izzadó munkások kezeinek biztonsága elengedhetetlen.

Az eltérő hőmérséklethez igazodó kesztyűk különböző típusából választhatunk A fagyasztókamrában dolgozók számára elsődleges, hogy a védőeszköznek meleg bélése és vízlepergető külső része legyen, mely az esetleges ütések ellen is megóv. Míg a hőálló kesztyűk a forró edények és az ipari tevékenységek során felhevült eszközök fogására nyújtanak biztonságos megoldást.

Bármely kesztyűt választjuk, ne feledjük, hogy mindig vegyük figyelembe a munkavédelmi előírásokat és a munkakörhöz kapcsolódó elvárásokat!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek