Ki a főnök? Avagy egy öntözésvezérlő története (x)

Egyre többen választják azokat a jól megtervezett, komplex automata öntözőrendszereket, amelyek gyakorlatilag az emberek helyett végzik az öntözést. Ennek különösen a nyári forróságban veszik hasznát. A folyamat azonban csak akkor lesz kerek, ha megfelelő alkatrészekből épül fel a rendszer. 

A következő cikkben a rendszer főnökével, az öntözésvezérlővel és annak fő feladataival ismerkedhetsz meg.

Vajon mit csinál egy öntözésvezérlő?

Gondolom már kitaláltad, hogy a vezérlő elsődleges feladata parancsokat adni a többi alkatrésznek és irányítani azokat. Neki köszönhetően valósulhat meg az okos locsolás. Az AutomataÖntözőrendszer.com öntözésvezérlő kínálatában több minőségi darab vár ránk, amelyek mindegyike maximális teljesítményt biztosít számunkra. De miért hangsúlyozzuk ennyire az egység szerepét? 

Egy automata rendszer összetett öntözést biztosít számunkra, ami azt jelenti, hogy pontosan meghatározhatóvá válik a locsolás napja, időtartama, a ciklusa, ráadásul az egyes zónákkal kapcsolatos részleteket szintén beállíthatjuk. Ám a tökéletes vezérlő egység kiválasztása nélkül aligha menne minden jól.

Az alkatrész beszerzése előtt tudnunk kell, hogy milyen típusú rendszerrel van dolgunk, hány öntözési zónát kívánunk működtetni.

Rain Bird – A főnökök főnöke

A való életben a főnöknek is van főnöke, s habár az öntözésvezérlőnek maximum mi leszünk az, aki parancsokat ad, ám a vezérlők kínálatában akad egy kiemelkedő márkanév, amely a legjobb termékekkel lát el minket. Ez pedig nem más, mint a Rain Bird.

A kültéri Rain Bird öntözésvezérlő 4, 6, 8 és 12 zónás változatokban is kapható, s neki köszönhetően kényelmesen, Wifi kapcsolat segítségével, akár a távolból is ellenőrizhetjük az öntözést.

A működtetésben 3 speciális program segít nekünk, amelyekhez 4 indítási időpont társítható, vagyis naponta 12 kezdési dátummal számolhatunk. 

Miért használjunk Rain Bird vezérlőt?

A Rain Bird magas szintű professzionalitást biztosít számunkra a kertben. Ezek a készülékek 1 perc és 6 óra között állíthatók, körönként. A beállítások kínálata ugyancsak kiemelkedő; adottak a hét bizonyos napjai, a páros és a páratlan napok, továbbá a ciklusok szerint is válogathatunk. Egy-egy áramszünet sem fog ki a vezérlőn, mivel képes megőrizni a mentett programot.

A Rain Bird mellett még említést érdemel a Hunter márka, amely szintén hasonló szakértelemmel van jelen az öntözéstechnikai piacon. 

Az öntözésvezérlő nélkül tehát nem létezik öntözés, ám nem szabad megfeledkezni a tökéletes darab kiválasztásáról. Gondoljuk át alaposan, hogy melyek a személyes igényeink és mi a fontos a környezetünk számára. A terep jellegzetességei, mérete és a növények vízigénye egyaránt lényeges szempont lesz a döntéshozatali folyamatban. 

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek