A legnépszerűbb teniszesemények

A tenisz világában számos rangos és népszerű torna zajlik minden évben. Ezek nem ritkán az év legjobban várt sporteseményei közé tartoznak, tenisz fanatikusok milliói követik napi szinten a legjobbak összecsapásait. A négy legrangosabb tenisztorna időrendben a Grand Slam versenyei, azaz az Ausztrál Open, a Roland Garros, Wimbledon és a US Open.

Előbbi nyitja az évet, hiszen minden évben januárban rendezik az Ausztrál Opent, ezt követően pedig csak záporoznak az izgalmasabbnál izgalmasabb teniszmérkőzések egész évben. Mi most a legjobb tornákat fogjuk bemutatni kedves olvasóinknak. Tartsatok velünk, ha szeretnétek megtudni mindent a legrangosabb és legnépszerűbb tenisztornákról!

Ausztrál Open – Az év első Grand Slam versenye

Az Ausztrál Open nyitja minden évben a Grand Slam szezont, hiszen ezt a tornát minden évben januárban szokták megrendezni Ausztráliában, Melbourne városában. A férfiak közt az itteni rekordot Novak Djokovic tartja, aki karrierje során már hétszer győzött Ausztráliában. Történelmi fontosságú eseményről van szó, hiszen 1905 óta minden évben megrendezésre kerül a torna, ami sportfogadás szempontjából sem elhanyagolható. Már csak azért sem, mert a fogadás még jobban feldobja a tenisz tornák izgalmait. Ha pedig még izgalmasabbá tehetnénk a Grand Slam versenyt, akkor miért is ne tennénk?

Roland Garros – Rafa Nadal a pálya abszolút királya

A Roland Garrost 1891-ben alapították, otthona a párizsi salakos pálya, a Roland Garros. 1968 óta üzemel “Open”, azaz nyitott rendszerben. Ez azt jelenti, hogy addig csak francia versenyzők vehettek részt rajta, azóta azonban a világ minden tájáról fogadják a legjobb teniszezőket. A pálya abszolút rekordere Rafa Nadal, akinek karrierje kezdete óta a salakos borítás volt a fő terepe. Ő 14 alkalommal volt a legjobb teniszező Franciaországban. További érdekesség, hogy Federer és Djokovic csak egyetlen alkalommal tudtak itt diadalmaskodni, de mindketten elbuktak négy-négy döntőt. Természetesen mindet Nadal ellen.

Wimbledon – A legrangosabb tenisztorna mind közül?

Mind közül a wimbledoni Grand Slam tornát tartják a legrangosabb teniszeseménynek a világon. Ezt a bajnokságot szokta a legnagyobb figyelem övezni, és ez a tévés közvetítési számokban is megmutatkozik. Londonban (Wimbledonban) rendezik meg, 1877 óta minden évben. A pálya borítása fű. Természetesen a férfi és női egyes tornákat övezi a legnagyobb népszerűség, de páros versenyeket is rendeznek itt. A tornát a nyár közepén, júniusban és/vagy júliusban rendezik meg. Ez az év harmadik Grand Slam tornája, de talán kijelenthető, hogy ez a legfontosabb mind közül.

US Open – A kemény borítású talaj könnyen boríthatja a papírformát

A US Open rendre augusztus végén, szeptember elején kerül megrendezésre. Ez az év utolsó Grand Slam versenye. A torna 1978 óta kemény borítású, ami egyes versenyzőknek kedvez, másoknak inkább hátrányt jelent. Ezt is érdemes átgondolni számos egyéb aspektus mellett, mielőtt fogadást kötnél. Ne feledd: mindig jobban megéri teniszmeccs fogadási stratégiával játszani, hiszen így növelheted igazán az esélyeidet! Ha pedig alaposan kielemzed, hogy ki hogy teljesít a US Open borításán, akkor gyorsan előnybe kerülhetsz a fogadóirodával szemben.

ATP & WTP – A tenisz világranglista döntőbírói

Az ATP (Association of Tennis Professional) és a WTP (Women’s Tennis Association) a világ két legnagyobb nemzetközi tenisz szervezete. Előbbi a férfiak, utóbbi pedig a női teniszezők jogait képviseli. Emellett persze számos rangos teniszbajnokságot is megrendeznek. Az ATP és a WTP versenyein kell részt vennie azon profi teniszezőknek, akik fel szeretnének kerülni a világranglista első helyére. Egyéni és páros versenyeket is szerveznek ezen szervezetek, ezeken a világ legjobb játékosai indulnak el. A Grand Slamek a legrangosabb eseményeik, de számos kisebb torna megrendezéséért is felelnek. Sportfogadás tekintetében sem elhanyagolható ez a torna, és a tensizrajongók is rendre követik a mérkőzéseket.

Magyar teniszbajnokság – Mégiscsak a hazai az igazi

A Magyar Tenisz Szövetség 1894-ben alapította meg a Magyar teniszbajnokságot. Itt női és férfi egyéni, illetve páros versenyeken is megmérettethetik magukat egymással hazánk legkiválóbb teniszezői, azaz négy bajnoki cím kerül kiosztásra minden évben. A Grand Slam tornákhoz sajnos – még – nem mérhető ez az esemény, de magyar tenisz rajongók között megemlíthető azért.

Összefoglaló a legnépszerűbb tenisztornákról

Cikkünk során bemutattunk 4+2 kiemelkedő népszerűségnek örvendő tenisztornát, melyek többségét a világ minden tájáról követik a fanatikus rajongók. Természetesen szó esett a Grand Slam versenyekről, azaz az Ausztrál és a US Open mellett a Roland Garrosról és Wimbledonról is. Ezek mellett részletes bemutatásra kerültek továbbá a WTP és ATP versenyei is. Ráadásul, mivel mégis csak kicsiny hazánkról van szó, természetesen nem mehettünk el szó nélkül a Magyar teniszbajnokság mellett sem. Szerintünk ezek a legnépszerűbb tenisztornák a világon. Ha szerinted kihagytunk valamit, várjuk visszajelzésedet minél előbb!

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »