Megérkeztek az első Tesla kamionok a Pepsihez

A Tesla Semi nevű elektromos kamiont még 2017-ben harangozta be a cég, akkor arról volt szó, hogy a sorozatgyártás még 2019 decemberében megkezdődik. Majd eltelt még néhány év és a projekt a vállalat történetének leghosszabb ideig késlekedő termékévé „érett”. Most azonban valóban munkába állnak az elektromos áruszállítók, a PepsiCo az első ügyfél, aki megkapta a megrendelt járművek egy részét.

„A PepsiCo rendelkezik Észak-Amerika egyik legnagyobb magánflottájával, és ez az egyik oka annak, hogy a Teslával kötöttünk partnerséget” – mondta Mike O’Connell, a Pepsi ellátási láncokért felelős alelnöke. „Modestóban van az a 15, amit most indítunk … és aztán van 21 Sacramentóban”.

Kezdetben a Pepsi a teherautókat arra használja, hogy a Frito-Lay termékeket a kaliforniai Modestóban található üzeméből szállítsa ki, a sacramentói raktárból pedig napi 100 mérföldes útvonalakon szállítják majd a Pepsit közvetlenül az üzletekbe, 300-400 mérföldes utakkal pedig más raktárakba. A Pepsi egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a teherautókkal tesztelték-e a Musk által ígért teljes 500 mérföldes hatótávolságot.

A CNBC ellátogatott a Frito-Lay Modestóba, ahol a PepsiCo a kaliforniai légi felügyelettel együttműködve átalakította a létesítményt, hogy bemutassa a nulla és közel nulla kibocsátású technológiák fenntarthatósági előnyeit. Az ottani Tesla Semik a vállalat több mint 80 000 járműből álló flottájának legújabb tagjai.

„Ez a projekt 91%-kal csökkentette az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, és ezt a projektet használjuk fel bemutatóhelyként, hogy aztán a többi üzemünkre is kiterjesszük” – mondta O’Connell.

Forrás: CNBC

Hozzászólások ()

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »