A napelemek legjobb barátai: a napelemrögzítő súlyok (x)

Az elmúlt években kiemelt figyelem hárult a napelemes rendszerekre. Egyre több családi ház tetőszerkezetén jelentek meg, valamint középületeken, iskolákon, bevásárlóközpontokon, irodaházakon is találkozhatunk velük. A megújuló energiára nagy hangsúlyt fektetnek globálisan, így mindent meg kell tennünk, hogy a napelemek hosszú távon velünk legyenek, ebben segítenek a napelemrögzítő súlyok is.

Miért van szükség napelemrögzítő súlyokra?

Már a kivitelezés megtervezése során kell dönteni arról, hogy akarunk-e napelemrögzítő súlyokat, mivel minden egyes napelem rendszert egyedileg kell kialakítani az adott terület adottságaihoz illeszkedve. Ilyen elemek beszerezhetőek például a Barabás Téglakő Kft. kiegészítő termékeinek köréből is, ahol kedvező áron juthatunk hozzá.

Ma már egyre nagyobb terhelésnek vannak kitéve a napelemek hazánkban is, köszönhető ez az egyre szélsőségesebb időjárásnak. A lapostetőkön elhelyezett napelemek vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, mivel egy nagyobb vihar manapság pillanatok alatt ki tud alakulni. Szerencsére van megoldás, amit a napelemrögzítő súly felszerelése jelent. A segítségével plusz stabilitást nyújt az egész szerkezetnek, valamint ellenállóbb lesz a környezeti hatásokkal szemben.

A napelemrögzítő súlyok története

Magát a kiegészítőt napelemgyártókkal történt együttműködés során fejlesztették ki, aminek az eredménye egy kiemelkedően magas szilárdságú betonelem lett. A cél az volt, hogy egy viszonylag univerzális kiegészítő készüljön, ami a legtöbb lapostetőre és napelem rendszerhez telepített napelemtartóval kompatibilis lesz, ezt pedig maradéktalanul sikerült elérni. A formájának köszönhetően a laposabb és a vastagabb tartószerkezetekhez is egyaránt illeszkedik, ehhez csak a megfelelő oldalával lefelé kell fordítani.

A termék ára nagyon kedvező, kicsivel több mint 500 forintos darabáron lehet beszerezni őket, cserébe viszont hosszú évekre biztosítja a napelemek stabilitását, így egy igazán magas ár-érték arányú kiegészítőről beszélhetünk, amit érdemes minden egyes napelem rendszer tervezése során a tartószerkezethez csatolni. Fontos megjegyezni, hogy a kivitelezésnél kell eldönteni a megrendelőnek vagy a napelemes szakértőknek (attól függ, éppen kinek a feladata a beszerzés), hogy szeretne-e napelemrögzítő súlyokat használni. 

Szakértők ajánlásával

A napelemrögzítő súlyok fejlesztése, ahogy már említettük, a napelemgyártó mérnökökkel közösen történt, így magabiztosan kijelenthető, hogy minden napelemhez elengedhetetlen. Ahhoz, hogy pontosan hány darabra van szükség vagy mi az ajánlott egy adott tartószerkezethez, kérjünk tanácsot a telepítés előtt, hogy már előre felkészülhessünk és beszerezzük a kiegészítőt. A darabszámot és azok elhelyezését nyugodtan bízzuk a szakemberekre.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek