Az USA egy nagyváros áramellátására alkalmas mobil erőművet küld Ukrajnába

Az Egyesült Államok nemzetközi fejlesztési ügynöksége (USAID) nagy teljesítményű elektromos erőmű-turbinát küld Ukrajnába – közölte kedden a szervezet.

A mobil gázturbina összeteljesítménye 28 megawatt; ezzel mintegy 100 ezer otthont képes árammal ellátni. A közlemény szerint az eszközt ott vetik majd be Ukrajna területén belül, ahol a leginkább szükség van kiegészítő áramforrásra a kritikus infrastruktúra ellen folytatódó orosz légitámadások közepette. A mobil erőművet lakások mellett kórházak, iskolák és egyéb fontos létesítmények áramellátására használják majd – olvasható az USAID nyilatkozatában.

A szervezet helyettes vezetője, Isobel Coleman kedden Kijevben jelentette be az újabb segítségnyújtást. Oroszország Ukrajna elleni háborújának tavaly februári kezdete óta az Egyesült Államok nemzetközi fejlesztési ügynöksége 1700 áramfejlesztőt szállított Ukrajna 22 megyéjébe.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

3-as szintű önvezetési engedélyt kapott a Mercedes Kaliforniában

A Mercedes lett az első autógyártó, amely 3-as szintű önvezető technológiával szerelt járművek értékesítésére kapott engedélyt Kaliforniában, ezzel pedig megelőzte a Teslát, melynek járművei jelenleg csak 2-es szintű autonómiával rendelkeznek. A Mercedes-Benz újítása az S-osztályú és az EQS járművekben opcióként lesz elérhető.

Read More »

Alakul az új uniós migrációs csomag

Az új csomag a migráció frontországainak megsegítésére kötelező szolidaritási mechanizmust fektet le, mely lehetőséget biztosít a tagállamoknak arra, hogy válasszanak a szolidaritás különböző formái közül, nagy rugalmasságot biztosítva az eltérő igényekkel rendelkező tagállamok számára.

Read More »