Az USA egy nagyváros áramellátására alkalmas mobil erőművet küld Ukrajnába

Az Egyesült Államok nemzetközi fejlesztési ügynöksége (USAID) nagy teljesítményű elektromos erőmű-turbinát küld Ukrajnába – közölte kedden a szervezet.

A mobil gázturbina összeteljesítménye 28 megawatt; ezzel mintegy 100 ezer otthont képes árammal ellátni. A közlemény szerint az eszközt ott vetik majd be Ukrajna területén belül, ahol a leginkább szükség van kiegészítő áramforrásra a kritikus infrastruktúra ellen folytatódó orosz légitámadások közepette. A mobil erőművet lakások mellett kórházak, iskolák és egyéb fontos létesítmények áramellátására használják majd – olvasható az USAID nyilatkozatában.

A szervezet helyettes vezetője, Isobel Coleman kedden Kijevben jelentette be az újabb segítségnyújtást. Oroszország Ukrajna elleni háborújának tavaly februári kezdete óta az Egyesült Államok nemzetközi fejlesztési ügynöksége 1700 áramfejlesztőt szállított Ukrajna 22 megyéjébe.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »