Az Egyesült Államokban nyithat új gyárat az Audi

Oliver Hoffmann, az Audi fejlesztési vezetője szerint az inflációcsökkentő törvény adókedvezményei miatt a német márka az elektromos járművek gyártásának amerikai beindítását fontolgatja.

Az idén nyáron törvénybe iktatott inflációcsökkentő törvényben foglalt, szövetségi finanszírozású elektromos járművek adójóváírása miatt a Volkswagen-csoport alaposan megvizsgálja az észak-amerikai gyártási lehetőségek bővítését – beleértve az Audi első amerikai üzemének felépítését is.

Egy exkluzív interjúban Oliver Hoffmann, az Audi fejlesztési vezetője elmondta, hogy az új szabályok óriási hatással lesznek a cég észak-amerikai stratégiájára.

A VW-csoport még Herbert Diess, a korábbi vezérigazgató irányítása alatt vállalta, hogy a cég márkái 2035-ig a világ nagy részén fokozatosan kivonják a belsőégésű járművek gyártását, és azon dolgoznak, hogy a jövőbeni elektromos járművek sokaságát egyetlen platformon egyesítsék.

Az Egyesült Államokban a cégcsoportból különösen a VW, az Audi és a Porsche aktív, így számukra egy közös összeszerelő üzem az Egyesült Államokban, valamint a helyben gyártott akkumulátorok segíthetnek abban, hogy ezek a márkák adókedvezményeket kapjanak az elektromos járműveikre, feltéve, hogy azok a szedánok, ferdehátúak és kombik esetében 55 ezer dolláros, a pickupok és SUV-ok esetében pedig 80 ezer dolláros árhatár alá esnek.

Jelenleg a VW ID4, amelyet most Chattanoogában gyártanak, az egyetlen olyan Volkswagen-csoporthoz tartozó elektromos autó, amely jogosult lehet az inflációcsökkentő törvényben meghatározott ösztönzőkre. Hoffmann azt sugallta, hogy az Audi EV-k gyártásának Észak-Amerikára való kiterjesztéséről szóló döntés 2023 elején születhet meg. Jelenleg az Audi összes elektromos modelljét importálják az Egyesült Államokba.

„Úgy gondolom, hogy ezek az új szabályok óriási hatással lesznek az itteni stratégiánkra is, és őszintén szólva az autók itteni lokalizációjára is” – mondta Hoffmann. „Erős múltunk van az Egyesült Államokban, de számunkra ez egy hatalmas lehetőség, hogy növekedjünk.”

Az Audi skysphere concept (2021), a grandsphere concept (2021) és az urbansphere concept (2022). Forrás: Audi Mediacenter

Más megjegyzésekben Hoffmann és az Audi formatervezési vezetője, Marc Lichte elmondták, hogy a márka közelmúltbeli Sphere koncepciói többet jelentenek egyszerű formatervezési gyakorlatoknál, számos olyan futurisztikus vonásra mutatnak rá, amelyek az évtized második felében megjelenő Audi sorozatgyártású járművekben is hangsúlyosan megjelennek majd.

Forrás: Automotive News

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »