Idén már nem indul újra a Nissan termelése Oroszországban

A Nissan három hónappal, december végéig meghosszabbítja az oroszországi Szentpéterváron található összeszerelő üzemének felfüggesztését.

„A szentpétervári üzemben december végéig felfüggesztjük a termelést, a dolgozókat tájékoztattuk. Továbbra is szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, és szükség szerint megtesszük a szükséges intézkedéseket” – mondta a Nissan szóvivője.

Az üzem, amelyet márciusban, Oroszország ukrajnai inváziója után állítottak le, eredetileg szeptember végén indult volna újra, de a háború azóta is tart. A Nissan-gyár felfüggesztését azért hosszabbították meg, mert továbbra is nehézségekbe ütközik az alkatrészek beszerzése Európából és Japánból – jelentette a Nikkei napilap. Az ellátási problémák nem csak az oroszországi üzemet érintik, a Nissan Z új generációjának piacra dobását is emiatt halasztották el – az értékesítés az eredeti tervek szerint már idén tavasszal elindult volna az észak-amerikai piacon.

A következő generációs, hamarosan érkező Nissan Z prototípusa. Forrás: Nissan

A Nissan stratégiai partnere, a szintén a cégcsoporthoz tartozó Renault májusban már kivonult Oroszországból, miután egyre több kritika érte ottani jelenlétét.

Forrás: Automotive News

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »