Megnyílt a 22. ARC kiállítás Újbudán

A 22. ARC kiállítás idén is egy bárki számára nyitott, jeligés pályázat eredménye. A tárlat egy hónapon keresztül, szeptember 9-től október 9-ig az újbudai Bikás parkban tekinthető meg éjjel-nappal.

Idén sem egyetlen ember gondolatai vezették a kiállítás képeinek kiválasztását. A több, mint 800 pályamunka sorsáról 18 szakemberből álló zsűri döntött. Az idei zsűri teljes névsora a kiállítás weboldalán megtalálható. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjak 2022. szeptember 9-én, a díjátadón kerültek átadásra.

A legjobb alkotásnak járó díjat Hamvas Bella, „Sötét van” című alkotása kapta. Második helyezett Csóti Rebeka, „Élünk, mint hal a vízben” című képe lett. Harmadik helyezést ért el Szegfű Liliána, „Boldog pedagógusok napját” című munkájával.

A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Kékesi Dóra, Balogh Bianka, Bódi Zsófia, Dózsa Ivett, Égner Enikő, Herczeg Lilla, Tóth Blanka, „…már a spájzban vannak” című műve kapta.

Budapest különdíját Pétery Dorottya, „Az év színe 2040” című alkotása kapta, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki Budapest szempontjából a legfigyelemreméltóbb megoldást alkalmazta.

Újbuda különdíját szintén Pétery Dorottya, „Az év színe 2040” című pályaműve kapta, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki fontos társadalmi kérdésre progresszív módon reflektál és cselekvésre ösztönöz.

Újbuda kultúráért felelős alpolgármestere, Barabás Richárd különdíját Révész Pál és molga, „Metszet” című pályaműve kapta.

A Hammer Agency különdíját Szücs János,” Át a hídon” című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból világszínvonalú megoldást nyújtott.

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek. A szervezők arra biztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán – https://arcmagazin.hu – 2022. október 9-ig! A közönségdíjazott alkotást 2022. októberében teszik majd nyilvánossá.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek