Mindennapi fényvédelem a ráncok kialakulásának megelőzésére (x)

Napfényre szükségünk van az egészségünk érdekében, hiszen a csontozat, izomzat fenntartásához, az immunrendszer egészségéhez létfontosságú D-vitamin is napsugárzás hatására termelődik a szervezetben. Azonban pozitív hatásai ellenére az UV sugárzás gyorsítja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, így védelemre van szükség. 

A tudatos bőrápolás része az egész éves, mindennapi fényvédelem, hiszen a bőrre, az egészségre káros UVA és UVB sugárzás még ha nem is ugyanolyan intenzitással, de télen-nyáron jelen van, és nem csak a bőr öregedésére van hatással, hanem a káros bőrelváltozásokra is. Hogyan tehetsz meg mindent a bőrödért a napsugárzás okozta károsodások csökkentésére? Milyen bőrápolási rutint alakíts ki? Mutatjuk!

A fényvédelem fontossága

Fényvédelemre, főként az arcon, az év minden napján szükség van, ehhez kínálnak nagyszerű megoldást a MediNatural fényvédő arckrémei minden bőrtípusra. 

Általánosságban akkor használunk fényvédőt, amikor nyár van és napozunk vagy vízparton tartózkodunk, esetleg télen síelés alkalmával. A hétköznapokon, tavasszal, ősszel, esős, borult időben nem is gondolunk arra, hogy ha nem is süt hétágra a nap, akkor is érnek minket káros sugárzások, amelyek a bőr öregedését, illetve káros bőrelváltozásokat is okozzák.

A napsugárzás okozta reakciók kétfélék lehetnek, azonnali és késői vagy krónikus tünetek. Előbbiek közé tartoznak a napallergia különféle tünetei, az apró hólyagok, sebek, míg utóbbi a bőr öregedését, pigmentfoltok, bőrrákok képződését jelenti. Emiatt igen fontos a megfelelő fényvédelem, amely lehet mechanikai, vagyis ruházattal is védekezhetünk a leégés ellen, illetve a napnak kitett bőrfelületeket fényvédő krémekkel is védhetjük. 

Hogyan hat a napfény a bőrre?

Kutatások alapján a bőröregedés látható jeleinek a 80%-áért a napfény, a napsugárzás a felelős, vagyis megfelelő és rendszeres fényvédelemmel sokat tehetsz a bőröregedés lassításáért.

Az UVA sugárzás elnyelődik a bőrben, és a kollagént, valamint az elasztikus rostokat károsítja, az UVB a bőr legfelső rétegét, a hámsejteket károsítja, bőrpírt, napégést, pigmentfoltokat okozva. 

A bőrkárosodás születésünktől kezdve raktározódik, halmozódik, az életünk folyamán begyűjtött összes fényerősség 80%-át 18 éves kor alatt kapjuk. Ez a felhalmozott mennyiség tör a felszínre ráncok, pigmentfoltok, és sajnálatos módon egyre gyakoribb esetekben bőrrák formájában az életkor előrehaladtával, így tehát a legjobb védekezés a megelőzés, a tudatos bőrápolás.

Fényvédelem: milyet és hogyan?

Egy minimum SFP30 faktorszámú fényvédő mindennapos használatával sokat tehetsz arcbőröd egészségéért, a ráncok megjelenésének késleltetéséért, csökkentéséért. 

Az arcápolási rutin részeként használt fényvédő krém legyen könnyed textúrájú, amely felvitel után azonnal beleolvad a bőrödbe, és nem hagy maga után se zsíros érzetet, se fehér réteget. Fontos, hogy minden esetben utolsó rétegként vidd fel a bőrödre, mert így lehet csak hatékony.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »