A legjobb 5 módja annak, hogyan kontrolláld az érzelmeidet szerencsejáték közben

A szerencsejáték napjainkban

Mindig is érdekelt a szerencsejáték, de nem vagy biztos magadban azzal kapcsolatban, hogy kontrollálni tudod az érzelmeidet? Maradj velünk, és tudj meg mindent a napjainkban elérhető szerencsejáték weboldalak világáról, hogy magabiztosan próbálhasd ki a neked szimpatikus játékokat.

Egy biztos: felejthetetlen élményben lesz részed. Amíg régebben alig pár játék volt elérhető egy kaszinóban addig napjainkban több száz különböző témájú és stílusú játék közül választhatsz, és a fejlesztők között is találhatsz jó néhány népszerű nevet, akik hamar kiemelkedtek a piacon ha egy online kaszinó felületén ütnéd el az idődet. Ráadásul még a felét se mondtuk el annak, hogy miért is érdemes ma egy online weboldalon játszani.

Mindezek mellett viszont érdemes megjegyezni, hogy természetesen a szerencsejátéknak nem csak előnyei vannak, és nem csak az óriási és folytonos nyereményekből áll, így jó ha már előre megtanulod kontrollálni az érzelmeidet és megtanulni hogyan lehetsz tudatos, annak érdekében hogy elkerülhesd a problémákat, és megtarthasd végig a szerencse mellé a jókedvedet is.

A szerencsejáték veszélyei

A mai rohanó világban, amit a technológiai újítások egyre inkább felforgatnak, számos olyan veszély leselkedik a szerencsejátékosokra, amivel az online kaszinó felületek előtt a hagyományos kaszinókban nemigen kellett bárkinek számolnia. Ha például azt vesszük alapul, hogy a szerencsejáték függőség is csak úgy alakulhat ki ha túl sokat játszik egy játékos, addig láthatjuk hogy erre régebben – az online kaszinók megszületése előtt nemigen volt lehetősége a szerencsejáték kedvelőinek.

Ahogy viszont a szerencsejáték egyre népszerűbbé vált a világban, úgy vált egyre könnyebbé a játékosoknak hogy elérjék a kaszinókat, és magukat a játékokat is. Az évek múlásával pedig napjainkban már mobil appok is elérhetővé váltak rá, így ma már tényleg szinte mindenhonnan elérhetőek a kaszinók adta lehetőségek.

Ezért is fontos a megelőzés, így az hogy mindig figyelj a költéseidre, tudatosan játssz és ne hagyd hogy a nyeremények teljesen magával ragadjanak. Fontos ezen kívül tisztában lenned azzal is, hogy mit is jelent a szerencsejáték függőség, mert így tehetsz a legtöbbet azért, hogy megóvd magad a problémától.

A szerencsejáték függőség

A szerencsejáték függőség negatív hatást gyakorol mind a függő, mind pedig a közeli hozzátartozói életére, viszont a problémát el lehet hagyni, ha a függő valóban segítséget kér, és szeretne is kapni. Mindazonáltal hogy a függőség legyőzhető, napjainkban a minőségi online kaszinó felületek és az országok kormányai is jól tudják, hogy a megelőzésre érdemes tenni a hangsúlyt.

Ma már épp ezért több olyan alapítvány is létezik, ami a függőknek segít, miközben az online kaszinók több programot és felhívást indítanak évről évre a témával kapcsolatban. De akár egy fix havi vagy heti limitet is beállíthatsz ha online szerencsejátékoznál, és nem bízol magadban azzal kapcsolatban hogy megállod az extra összegek beutalását.

Legfontosabb jelek amikre figyelned kell:

  • egyre több időt töltesz játékkal, elhanyagolva a tevékenységeidet
  • akkor is csak a játékra tudsz gondolni ha éppen nem játszol
  • egyre nagyobb összegek mellett játszol
  • feszültté válsz ha nem játszhatsz, vagy ha valaki a játékról kérdez
  • úgy érzed csak a játék adja meg a boldogságot

Mit tehetsz ha a probléma már fennáll?

Ha pedig cikkünk után úgy érzed, hogy segítségre van szükséged jó ha tudod, hogy ma már többféleképpen is kaphatsz. Ha a probléma már súlyos, pszichológus segítségét is kérheted természetesen, de ha úgy érez hogy még tudsz megálljt parancsolni magadnak elegendő lehet az is, hogy új hobbi után nézel, vagy épp felhagysz a szerencsejáték tevékenységgel egy időre.

Ebben egyébként maga a kaszinó is a segítségedre lehet, mert bármikor is fordulsz hozzájuk a kérdéseddel, szakértő és valódi segítséget nyújtó választ kaphatsz. Mindezek mellett pedig a legtöbb esetben fórumot is fenntartanak a szerencsejáték weboldalak erre a témára vonatkozóan, de akár te magad is állíthatsz be egy minimum limitet a játékok alatt.

Hozzászólások ()

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »