A 6 százalékot közelíti a 3 hónapos magyar állampapír hozama

Újra hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Az átlaghozam 2022 elején még 3 százalék volt, most közelíti a 6 százalékot.

A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción az ÁKK 50 milliárd forintért vitt piacra állampapírt. Az elsődleges forgalmazók 51,1 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK 40 milliárd forintot fogadott el. Az aukciós átlaghozam 5,91 százalék volt, 8 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. Hétfőn a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon 5,69 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama 2022 elején 3,04 százalék volt, 2021 elején 0,31 százalék, 2020 elején pedig 0,01 százalék.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Három évtizedes csúcson a fejlett országok inflációja

A 80-as évek eleje óta nem volt ilyen infláció Németországban

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nyomás alatt a DE30 a gyenge IFO adatok miatt

Vegyes mozgásokkal indult a hét a német tőzsdén, az index próbálja megvédeni a múlt hét végén beállított idei mélypontot, ezt azonban nem segítik a friss IFO hangulatindex adatok, melyek a vártnál gyengébben alakultak, és a számok megerősítik annak lehetőségét, hogy Németországra erős recesszió vár.

Read More »