Közzétették hol vannak az orosz jegybank tartalékai

Az orosz jegybank közzétette éves jelentését, amelyben kitért arra is, hogy milyen volt az orosz arany- és devizatartalék év eleji szerkezete. Az orosz hatóságok korábban elismerték, hogy az Ukrajna ellen indított orosz háború miatt elrendelt külföldi szankciók következtében Oroszország összes tartalékának mintegy felét befagyasztották.

A jegybanki jelentés szerint az orosz tartalékok nagy része euróban volt, a külföldön tartott arany- és devizatartalék legnagyobb része pedig Kínában lett elhelyezve.

A jegybank éves jelentése szerint az idei év elején az arany- és devizatartalék értéke  612,9 milliárd dollár volt, ebből 481,4 milliárd dollár deviza, 131,5 milliárd dollár pedig arany.

A jegybank által közzétett táblázat szerint idén január 1-jén az arany- és devizatartalék 33,9 százaléka euróban, 21,5 százaléka aranyban, 17,1 százaléka jüanban, 10,9 százaléka dollárban, 6,2 százaléka angol fontban, 5,9 százaléka jenben, 3,2 százaléka kanadai dollárban, 1 százaléka ausztrál dollárban és 0,3 százaléka szingapúri dollárban volt.

Az orosz tartalék 21,5 százaléka Oroszországban, 16,18 százaléka Kínában, 15,7 százaléka Németországban, 9,9 százaléka Franciaországban, 9,3 százaléka Japánban, 6,4 százaléka az Egyesült Államokban, 5,1 százaléka az Egyesült Királyságban, 4,3 százaléka államközi szervezeteknél, 2,7 százaléka Kanadában, 2,5 százaléka pedig Ausztriában volt elhelyezve.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »