Egy praktikus ruhadarab kislányoknak: a leggings (x)

A leggingsről már sok jó dolgot mondtak, de sok rosszat is. Ez az egyik olyan ruhadarab, amely megosztja a közvéleményt. Kinek áll jól ez a nadrág? Kislányoknak biztosan!

Mi a leggings?

Már a fogalom maga is magyarázatra szorul. Magyarul cicanadrágnak hívjuk ezt az elasztikus anyagból készült ruhát. Bár sokak szerint a leggings valójában csak egy lábfej nélküli harisnya, így ennek megfelelően kellene hordani: azaz mindig szoknyával együtt.

A leggings még ma is éles vitát vált ki az emberek körében, pedig nem mai ruhadarab: Audrey Hepburn tette divatossá az 1950-es évek végén. Később Olivia Newton-John tette újra keresetté, mivel a Grease című filmben fényes leggings nadrágot viselt. De Cher vagy Madonna is hordott ilyen ruhát a koncertjein.

Magyarországon a 80-as években terjedt el igazán, amikor sokan kezdtek aerobikozni. Azóta is velünk van ez a szűk, testhez tapadó harisnya, ami valójában nadrág.

A kislányoknak jól áll

A leggings azokon mutat jól, akik vékonyabbak, mivel kiemeli a test körvonalát. De több más szabály is kapcsolódik viseléséhez. Az egyik az, hogy csak hosszabb felsővel szabad felvenni, ami legalább combközépig ér. A másik, hogy az egyszínű nadrághoz mintás póló való, míg a mintás leggings csak egyszínű felsővel hordható.

Természetesen ez alól kivételek a gyerekek. A kislány leggings ugyanis minden lánykának jól áll, sőt ez az egyik legpraktikusabb ruhadarab gyerekkorban. Számos gyerekruha webáruház kínálatában megtalálható a cicanadrág, a Ruhafalva használt ruha webshopban szettben is kapható. Ha szétnézel a honlapjukon, láthatod, hogy sok leggings mellé rövid pólót ajánlanak a gyártók.

A kislányok jól ki tudják használni e ruhadarab előnyeit: a leggings felvehető tavaszi-nyári nadrágként, télen aláöltözetként, ugyanakkor sportruházatnak és pizsamának is kiváló. Előnye, hogy nem kell gombolni, cipzározni, megkötni: reggel egyszerűen csak bele kell bújni.

Mivel hordható a kislány leggings?

Cicanadrágot leginkább jó idő esetén adunk a gyermekekre is, trikóval, rövid vagy hosszú ujjú felsővel is hordható. Ha reggelente még túl hideg van, akkor érdemes egy kardigánt vagy egy kapucnis pulóvert is felvenni a póló fölé. Olyat válasszunk, ami színben harmonizál a többi ruhával!

Nem minden leggings ér le a bokáig: a rövidebb, sportosabb darabok is divatosak, akár oviban, iskolában is lehetnek ebben a gyerkőcök, ha már meleg van. Ezeket hosszú szárú zokni nélkül viseljék!

Az elegánsabb nadrágok egy szép inggel, fodros vagy csillogós blúzzal alkalmi ruhaként is funkcionálhatnak. Nagy divat most például a strasszos leggings! Ilyen esetben a cipőválasztásra is figyeljünk oda!

A kislányok egyébként papuccsal, szandállal, de zárt sportcipővel is felvehetik, sőt, esős idő esetén gumicsizmával is!

Látható tehát, hogy mennyire jól kihasználható ez az alap ruhadarab. A kislány leggingsből minél többfélét szerezzünk be, mivel jól kombinálható más ruhákkal. Ráadásul tisztításuk is egyszerű!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek