Megéri modern kapcsolóórát választani (x)

Egy lakás, családi ház vagy éppen egy iroda villamossági rendszere bizony összetett dolog. Számos különböző készülék együttműködésére van szükség ahhoz, hogy az áramellátásunk folyamatos és biztonságos legyen. 

A kapcsolóórák hasznos kiegészítői lehetnek a rendszernek, nem mindegy azonban, hogy milyen típus mellett döntünk. Cikkünkkel ebben nyújtunk hathatós segítséget.

Mire valók egyáltalán a kapcsolóórák?

Haladjunk szépen sorban, és kezdjük a legalapvetőbb kérdéssel! Vagyis azzal, hogy milyen célt szolgálnak a kapcsolóórák, és milyen hasznot hajtanak nekünk, felhasználóknak?

Azzal talán nem mondunk nagy újdonságot, hogy a kapcsolóórák alapvetően a vezérlésben játszanak szerepet. Egy mechanikus vagy éppen digitális kapcsolóval könnyen és biztonságosan vezérelhetjük az elektromos eszközöket, gépeket, berendezéseket.

A kapcsolóóra tehát nem más, mint egy központi szabályozóelem. Ilyen megoldásra tulajdonképpen bárhol szükség lehet: családi házban és társasházban, nyaralókban vagy éppen irodákban, üzemekben.

Az órával egyszerűen szabályozhatjuk, hogy mikor van szükség elektromos áramra egy-egy eszköz használata érdekében. Amikor eljön a beállított idő, a kapcsolóóra bekapcsol, és biztosítja az energiaforrást.

Ennek persze az ellenkezője is lehetséges. Ha azt szeretnénk, hogy egy meghatározott idő után “lekapcsoljon az áram”, a berendezéssel ezt is beállíthatjuk. Különösen könnyű dolgunk lesz, ha az Elektrikstore.hu kapcsolóórái közül választunk.

Milyen kapcsolóórák léteznek?

A klasszikus megoldás, ami évtizedek óta létezik, a mechanikus kapcsolóóra. Nomen est omen: ezeket a készülékeket kézzel kell beállítani és vezérelni. Ha csupán egyszerűbb feladatokra használnánk a kapcsolót, egy ilyen darab is tökéletesen megfelelő lehet.

A technika azonban folyamatosan fejlődik, így ma már ennél többet nyújtó kapcsolóóra mellett is dönthetünk. Ez pedig azt jelenti, hogy akár digitális típus is kerülhet a lakásunkba. Nem érdemes legyinteni, és azt mondani, hogy ez pusztán esztétikai kérdés.

A digitális kapcsolóórák ugyanis olyan többletszolgáltatásokat nyújtanak, mint a programozhatóság. Ezek a készülékek semmilyen emberi beavatkozást nem igényelnek: a programjuknak megfelelően automatikusan teszik a dolgukat.

Megéri digitális kapcsolóórát választani?

A szakemberek számos érvet tudnak felhozni amellett, hogy miért járunk jobban, ha a korszerű és felhasználóbarát kapcsolóórára váltunk. A legfőbb szempont természetesen az, hogy az ilyen készülékek összehasonlíthatatlanul kényelmesebbek, mint a hagyományos társaik.

Ez azonban önmagában talán gyenge érv lenne a korszerűsítés mellett. Azt sem szabad azonban elfelejteni, hogy a digitális kapcsolók naponta ismétlődő programokra is képesek. Ez pedig azt jelenti, hogy az áramfogyasztás lényegesen optimálisabbá válik. A digitális verziók tehát a pénztárcánkat is kímélik.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek