Putyin már hétfőn felvehette a támadásról szóló videóüzenetet

Az orosz sajtó arról számolt be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök valószínűleg előre, már hétfőn rögzítette hadüzenetét: a Novaja Gazeta orosz lap közlése szerint a Kreml honlapjára feltöltött videófájl metaadatai február 21-én este hét órakor keletkeztek, közel három nappal azelőtt, hogy Putyin csütörtökön reggel bejelentette a hadműveletek megkezdését.

Az elnök csütörtök reggeli, illetve hét eleji megjelenése közti hasonlóságok szintén bizonyítékként szolgálhatnak arra vonatkozóan, hogy előre felvett videóról van szó. Putyin ugyanis ugyanazt a nyakkendőt viselte és ugyanannál asztalnál ült, amikor hétfőn bejelentette, hogy elismeri a kelet-ukrajnai régió két önkényesen kikiáltott köztársaságát, és amikor csütörtökön bejelentette a hadműveletek megkezdését.

Már korábban is volt arra példa, hogy a Kreml „lebukott”, mert előre rögzítettek olyan eseményeket, amelyeket elvileg élőben közvetítettek, ha azonban most is ez történt, az azt sugallja, hogy Putyin soha nem vette komolyan a diplomáciai utat, és mindig Ukrajna inváziójára készült.

  • Friss cikkünk a témában:

Forrás: The Guardian / Twitter

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »