5+1 dolog, amit tudnod kell, mielőtt sportfogadásba kezdesz

A sportfogadások története évszázadokra nyúlik vissza, a technika fejlődésével pedig egyre több ember számára válik elérhetővé ez a szórakozási forma. Kiváló társas időtöltést jelenthet egy-egy futballmeccs, Forma-1 futam vagy más sportesemény végigszurkolása. Az izgalmakat pedig csak fokozza, ha sportfogadás által még profitra is szert tehetsz kedvenc sportágaid mérkőzéseit követve.

Miért érdemes tudatosan belevágni a sportfogadásba

A sportfogadás akkor is lehet szórakoztató és izgalmas, ha tervezés nélkül, csupán a megérzéseidre és a kedvenc csapatod vágyott eredményeire hagyatkozol. Mégis, ha szeretnél kisebb-nagyobb összeget profitálni a tippjeiddel, akkor érdemes időt szánnod a sportfogadás megismerésére, hogy tudatosabban játszhass. A modern sportfogadó oldalak – így a https://librabet.com/hu/sport/live is – pedig számos izgalmas statisztikát és élő fogadási lehetőségeket kínálnak a szórakozni vágyóknak.

Fogadásokat az engedélyekkel rendelkező szerencsejáték szolgáltatók, fogadóirodák (bukméker) közreműködésével köthetsz. Tippelhetsz hagyományos módon az egyes sportesemények kimenetelére, a meccsek kezdete előtt. Az élő fogadások segítségével pedig a sportesemények közben is van lehetőséged fogadásokat kötni.

A sportesemények lehetséges kimeneteléhez a bukmékerek nyereményszorzókat (odds) rendelnek. Az odds-ok megmutatják, hogy hányszorosát kapod meg a pénzednek, ha bejön a tipped. A tudatos sportfogadó stratégia mentén dönt, amit az adott sportág szabályai, a csapatok összetétele, illetve korábbi statisztikák alapján határoz meg.

5+1 dolog amit tudnod kell, mielőtt sportfogadásba kezdesz

Ismerd a szakzsargon alapjait!

Először is tisztában kell lenned a sportfogadások világában használatos speciális kifejezésekkel, hogy el tudj igazodni a bukméker irodák ajánlatai között. Az odds-ok jelentik tehát a várható nyereményszorzót. Az esélyes csapatra favoritként, míg az esélytelenebbre underdogként hivatkoznak. Az előbbiek kisebb nyereményszorzót kapnak, hiszen minél nagyobb esély van a győzelemre, annál kisebb odds-ot rendelnek hozzá a bukmékerek. A tét, vagyis a bet jelenti azt a pénzösszeget amit a fogadó kockáztat a meglévő bankrolljából. A bankroll az a teljes tőke, amellyel a fogadó játékos rendelkezik.

Gazdálkodj okosan!

A sportfogadás elsősorban kikapcsolódás. Ahhoz, hogy ne stresszeld túl magad, nem szabad túl nagy tétekben játszanod. Határozz meg egy maximális költségvetést, amelyet kockáztatsz. Ne tedd fel teljes bankrollodat egyetlen fogadásra, inkább gondolkozz hosszú távon! Inkább kisebb összegekkel játssz, így a profitod ugyan kisebb lesz, viszont ha nem jön be a tipped, a játékra szánt tőkéd sem szenved jelentős csorbát.

Maradj higgadt!

Ha tudatosan szeretnéd űzni a sportfogadást, akkor amennyire lehet, zárd ki az érzelmeket a döntésből. Ne feltétlenül a kedvenc csapatod győzelmére tippelj, ha az ellenfél sokkal esélyesebb a győzelemre. Kövesd az előre átgondolt stratégiát. Ha pedig változtatsz rajta, akkor se érzelmi alapon tedd, hanem statisztikák és a csapatok hozott eredményeire alapozva.

Vezess naplót az eredményeidről!

Ahhoz, hogy hosszú távon tesztelni tudd a stratégiádat és annak hatékonyságát, érdemes feljegyezni a tippjeidet és a hozott eredményeket. Írd le, mi alapján döntöttél és azt is, hogy hogy a tipped milyen nyereményszorzó mellett milyen profitot hozott. Az összesített adatokból leszűrhető, hogy számodra melyik sportág a legeredményesebb, vagy milyen jellegű élő eseményre tudsz leginkább jól tippelni. Nem utolsósorban a költségvetésedet is jobban átláthatod.

Ne csak a szorzók döntsenek!

Nincs biztos tipp, tehát ha egy sportesemény szorzója alacsony, az még nem garancia arra, hogy valóban minden papírforma szerint alakul. Gondold át, milyen egyéb reális kimenetele lehet az adott sporteseménynek, amellyel akár a nyereményed is magasabb lehet. Kövesd figyelemmel a csapatok statisztikáit, korábbi eredményeit, hogy minél reálisabb képed legyen a fogadás előtt.

Vegyél számításba minél több tényezőt!

Egy mérkőzés kimenetelét számtalan tényező befolyásolhatja. A nagyobb fogadóirodák sem tudnak mindent figyelemmel kísérni és azonnal változtatni a nyereményszorzóikon. Te viszont odafigyelhetsz egy-egy csapat, illetve versenytársaik életét befolyásoló tényezőkre. Hiszen egy meccs kimenetelét nagyban befolyásolhatja egy kizárt vagy lesérült játékos távolmaradása. Így a számos fogadási lehetőség között – ami a https://librabet.com/hu/sport/live felületén is várja a játékosokat – megtalálhatod azt a típust, amivel kapcsolatban a legmagabiztosabban tippelhetsz.

Melyek a legnépszerűbb sportfogadási formák?

A sportfogadás során számos fogadási stratégiát alkalmazhatsz. Az élő fogadásokat kihasználva pedig tovább növelheted nyerési esélyeidet. A legegyszerűbb fogadási forma az, ha megtippeled a győztes csapatot vagy versenyzőt. Persze egy futballmeccs esetén nem csak hazai győzelemre vagy vendégsikerre tippelhetsz, hanem döntetlenre is.

Természetesen nem csak a meccsek kimenetelére tippelhetsz, hiszen téteket tehetsz a várható gólok vagy pontok számára is. Élő fogadás során fogadhatsz arra, hogy melyik csapat vagy játékos szerzi a következő gólt. Átfogadás alkalmazásával is korrigálhatod a meccs elején tett tippjeidet. Hiszen ha nem úgy alakulnak a mérkőzés eseményei, ahogy szeretnéd, még fogadhatsz akár döntetlenre is.

Bizonyos szituációkban eredményes lehet a nagyobb csapatok ellen fogadni. A tét nélküli meccsek, barátságos mérkőzések esetén nem feltétlenül a győzelem a célja az erősebb csapatnak. Valószínűleg csak új taktikákat próbálnak ki és igyekeznek elkerülni a balesetveszélyes szituációkat. Így egy kisebb csapat győzelme is reálissá válhat, a nyereményszorzó pedig nagyobb lesz.

A sportfogadás még izgalmasabbá teheti számodra a sportközvetítéseket, az általad kedvelt csapatok mérkőzéseit. Nem elég azonban, ha képben vagy a sportág szabályaival és a csapatok eredményeivel, statisztikáival. Tisztában kell lenned a fogadáshoz kapcsolódó speciális fogalmakkal és alapvető stratégiákkal is. Ha tudatosan vágsz bele, akkor nemcsak szórakoztatóbb, hanem eredményesebb is lesz számodra egy-egy fogadás.

Hozzászólások ()

Friss hírek