Méregtelenítés és béltisztítás – mit kell tudni róluk? (x)

Ma már számtalan “leghatásosabb méregtelenítőkúrát” ígérő cikk kering az interneten, ám nem mindegyik szolgál valóban hasznos információkkal.

Egy tisztítókúrát ugyanis többféleképpen is el lehet végezni, de a béltisztítás mindegyiknél az első és legfontosabb lépés lenne.

A méregtelenítés és a béltisztítás egy és ugyanaz?

Ha a legegyszerűbben szeretnénk megragadni a dolog lényegét, akkor azt mondhatjuk, hogy “nem minden méregtelenítés jelent béltisztítást, de minden béltisztítás méregtelenít.” Vagyis a béltisztítás valóban egy fontos méregtelenítésre alkalmas folyamat, de nem a komplett tisztítókúrát jelenti, hanem annak csak egy részét. A teljes megtisztuláshoz ugyanis nemcsak a bélrendszert kell tehermentesíteni.

A béltisztítás szerepe a méregtelenítésben

Most, hogy ezt a félreértést tisztáztuk, nézzük meg, miért fontos a bélrendszer megtisztítása! Ebből a szempontból kiemelt a vastagbél szerepe, ugyanis számos fontos feladatot lát el. Az elfogyasztott ételek megemésztésére a szervezetnek 24-48 órára van szüksége, melyből a táplálék 2-3 óra alatt áthalad a gyomron és a vékonybélen, a többi időt pedig a vastagbélben tölti.

Itt történik többek között a tápanyagok felszívódása is, valamint rengeteg olyan hasznos baktérium lakozik benne, amelyek a vitaminszintézisért felelősek. Ha az érzékeny bélflóra károsodik, az az immunrendszerre is negatív hatással van, hisz gyengíti a szervezet védekezőképességét, így fogékonyabbá válunk a betegségekre.

Az egészségtelen életmódnak köszönhetően pedig rengeteg olyan káros anyagot viszünk be a szervezetünkbe, melyek felhalmozódnak a vastagbélben, gátolják a hasznos tápanyagok felszívódását, és egy sor kellemetlen tünetet okozhatnak. A méregtelenítést tehát mindig egy alapos béltisztítással ajánlott kezdeni, hisz a vastagbélben található a legtöbb méreganyag, amiktől meg kell szabadulni.

Ehhez többféle módszer is rendelkezésre áll, ha nem akarunk szigorú léböjtkúrát vagy egyéb drasztikusabb módszert alkalmazni, akkor kúraszerűen alkalmazzuk a Myrobalan béltisztító készítményeit, melyek kizárólag különféle gyógynövények hatóanyagait tartalmazzák. A program kíméletes, nem okoz hasmenést, és a zsúfolt életvitelbe is könnyedén beilleszthető.

Mit várhatunk a béltisztítástól?

Ahogy a toxikus anyagok ürülnek a szervezetből, fokozatosan megszűnnek az olyan, többnyire ismeretlen eredetű panaszok, mint például a puffadás, a székrekedés, a fáradékonyság, a fejfájás, és az emésztési zavarok. A hatás természetesen fokozható azzal, ha a kúra ideje alatt (és utána is) odafigyelünk a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásra.

A béltisztítással azonban még nincs vége a méregtelenítésnek, hiszen a vérben, a májban és a nyirokrendszerben is lehetnek toxinok, melyektől szintén ajánlott megszabadulni. Ha ez is megtörténik, akkor érezni fogjuk, hogy a szervezetünk szinte fellélegzik.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek