Forró italok, amiket grillen is elkészíthetsz (x)

Ugyan a karácsony és az adventi hangulat már jó ideje elszállt, de a hideg időjárás még továbbra is velünk van. Ilyenkor nagyon jól tud esni mindenkinek egy-egy meleg ital, ami a testet és a lelket egyaránt felmelegíti. 

Ha Te is rajongsz ezekért a meleg italokért, bizonyára megvan közülük a kedvenced is, de azért nem árthat időnként kísérletezni valami újdonsággal. A következő cikkben adunk Neked néhány leírást, ami alapján pompás téli italokat kreálhatsz, akár a grillsütő segítségével is.

Milyen grillen lehet italokat készíteni? 

Azt azért fontos tudni, hogy nem minden grillsütő alkalmas arra, hogy meleg italokat készíts rajta. Persze megoldható úgy is, hogy egy hőálló edényben a rácsra teszed az összetevőket, és egybemelegíted azokat, de a legjobb, ha olyan grilled van, ami oldalégővel is fel van szerelve. Ezen ugyanis könnyűszerrel tudsz italokat készíteni akár azalatt, miközben a rácson sülnek a finomabbnál finomabb falatok.

Úgy érzed, még nem vagy mindenre felkészülve, ha grillezésről van szó? Nézd meg, milyen remek kiegészítőket szerezhetsz be a Grillplaza.hu-ról, hogy bármilyen műveletet el tudj végezni a grillsütődön és az ételek, italok egyre szélesebb skáláját tudd elkészíteni!

Puncsok minden verzióban

A puncs készítésének nem sok kötött szabálya van. A lényeg, hogy ötféle összetevőből kell állnia:

  • erős: alkohol, vagy valamilyen domináns ízű folyadék
  • gyenge: például a víz
  • édes: cukor, édes szirup, gyümölcs/gyümölcslé
  • savanyú: citrusfélék
  • fűszer: például fahéj, gyömbér, szegfűszeg, stb.

Ananászos puncs

Az előbbiek alapján láthatod, hogy a variációk száma végtelen, tulajdonképpen csak a fantáziád szabhat határt a lehetőségeknek. 4 személy számára az alábbi recept alapján remek puncsot tudsz készíteni:

Négy nagyobb szelet ananászt kockázz fel lehetőleg minél kisebb darabokra, majd szórd meg 4 teáskanál cukorral és önts rá 4 dl vörösbort. Az egészet hagyd egy órán át pihenni, majd forrald össze 3 dl fekete teával. Mielőtt szervíroznád, adj hozzá 4 evőkanál citromlevet, hogy minden összetevő típus képviselve legyen a puncsban, és teljes legyen az ízkombináció.

Almás-fahéjas szilvalé a legkisebbeknek 

Ez az ital nagy kedvenc a legkisebbek körében, de a felnőttek is rendszeresen rájárnak a társaságban. Ha szeretnél valami csalogató illatú alkoholmentes finomságot, nem szabad kihagynod ezt a receptet a repertoárodból.

Fél kilogramm magozott szilvát főzz meg, távolítsd el a héját, majd főzz puhára fél kilogramm hámozott almát (magház nélkül) is a szilva főzőlevében. Mikor puhára főttek, turmixold össze őket. Ezzel az előkészületek meg is volnának. A levet a grillsütőd oldalégőjén bármikor összemelegítheted egy-két rúd fahéjjal, és saját ízlés szerint édesítheted is.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek