Ne feledkezzen el a fúró- és csavarozógépek szükséges tartozékairól! (x)

Ahhoz, hogy az otthonában jelentkező kisebb-nagyobb problémákra fel legyen készülve és hatékonyan kezelni tudja azokat szakember beavatkozása nélkül, fel kell szerelkeznie bizonyos szerszámokkal és barkácseszközökkel. Rengeteg olyan feladat létezik, amelyet Ön is zökkenőmentesen el tudna végezni, azonban az eszköz hiánya miatt nem tud nekilátni a probléma elhárításának. 

Így összességében vannak olyan eszközök, amelyek egy háztartásból sem hiányozhatnak! Ilyenek például a fúró- és csavarozógépek, valamint azok tartozékai. Mindig legyen kéznél minden kiegészítő, hiszen egy ilyen gépet számos területen felhasználhat, amennyiben rendelkezik a megfelelő tartozékkal.

Mik egy fúró- és csavarozógép tartozékai?

Amennyiben sikeresen beszerezte az alapkészülékeket, azaz a fúró- és csavarozógépet, akkor érdemes utánanéznie a tartozékoknak. Ilyen fontos kellék például a szükséges fúrószár készlet. Nem kell egy hatalmas, több száz darabos készletre gondolnia. Ahhoz, hogy képes legyen a ház körüli teendőket ellátni, összességében négy fúrószárra lesz szüksége. A pneumatikus gépek esetében ezek az 5-ös, a 6-os, a 8-as és a 10 mm-es méretek. Ezzel már a képektől kezdve egészen a polcokig mindent felfúrhat a falra. A 8 mm-es és a 10 mm-es fúrószárra csupán a kifejezetten nehéz tárgyak hatékony rögzítéséhez van szükség.

Abban az esetben, ha normál ütvefúróval rendelkezik, akkor már egy picit nagyobb készletre lesz szüksége, hogy annak minden tulajdonságát ki tudja használni terepen is. Azonban összeg tekintetében nem kell annyira elrugaszkodnia, hiszen ezek a fúrószárak már sokkal olcsóbban beszerezhetők.

Mire figyeljen oda a tartozékok használatakor?

Ahhoz, hogy sikeres legyen a fúrás, nem elegendő a megfelelő gépet megtalálnia, be kell szereznie a szükséges fúrószárat is. Ennek érdemesebb tüzetesebben is utánaolvasnia, hiszen ezen áll a munka minősége és eredménye is. Amennyiben szeretné beszerezni a gépekhez szükséges tartozékokat, akkor nézzen körül a BestMarkt fúró- és csavarozógép tartozékainak kínálatában, és tudjon meg többet az egyes fúrószárak szerepéről.

Bútor szerelésekor vagy a fa és a műanyagok fúrásakor egy alap fúrógépre lesz szüksége, amelyet HSS vagy éppenséggel Forstner fúrószárral tud kiegészíteni. Érdemes odafigyelnie a fúrás helyes folyamatára is, hiszen nem mindegy, hogy hogyan állítja be a gépet. A folyamatot mindenképpen kis fordulatszámon szükséges elindítania, majd szépen lassan pörgetni a gépet. Műanyag és fém esetében már máshogy néz ki a helyzet, ekkor ki kell választania a szükséges mérettel rendelkező HSS fúrószárat, amelyet szintén az általános fúrógéppel használhat. Ebben az esetben azonban végig alacsony fordulatszámon érdemes dolgoznia az anyag felmelegedésének elkerülése végett.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »