Oroszországban nem egyszerű mobilról Twitterezni

Oroszország mindaddig lassítja a Twitter sebességét a mobileszközökön, amíg az összes illegálisnak ítélt tartalmat nem törlik – mondta az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) a Reuters hírügynökségnek.

Az orosz hatóságok a közelmúltban lépéseket tettek a technológiai óriáscégek szigorúbb szabályozására, miközben nyomást gyakoroltak a külföldi cégekre, hogy azoknak legyen hivatalos képviseletük Oroszországban, az oroszok személyes adatait pedig az ország területén tárolják.

A Roszkomnadzor közleménye szerint a Twittert március óta korlátozzák – lassítják – Oroszországban, miután “tele van olyan posztokkal”, amelyekben erőszakos vagy illegális cselekvés található. A Twitter tagadja a vádakat és azt állítja, hogy zéró toleranciát alkalmaz az ilyen tartalmakkal szemben.

A Roszkomnadzor elmondása alapján a Twitter, amelyre az orosz távközlési hatóság idén összesen 38,4 millió rubel (511 900 dollár) bírságot szabott ki, 2014 óta rendszeresen figyelmen kívül hagyja a tiltott bejegyzések eltávolítására irányuló kéréseket, ugyanakkor az illegális tartalmak több mint 90%-át eltávolította.

“Jelenleg 761 töröletlen bejegyzés maradt. Annak feltétele, hogy feloldjuk a mobileszközök hozzáférési korlátozását az, hogy a Twitter maradéktalanul eltávolítsa ezeket a posztokat” – mondta a Roszkomnadzor a Reuters kérdéseire válaszolva.

  • Korábbi cikkünk a témában:

Forrás: Reuters

Hozzászólások ()

Friss hírek

11 havi mélyponton az euróövezeti BMI

A vártnál minimálisan nagyobb mértékben lassult az euróövezet gazdasági teljesítménynövekedése januárban, tizenegy hónapja a legkisebb emelkedést mutatta a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzser indexének hétfőn ismertetett előzetes értéke.

Read More »

Kiürítik a kijevi amerikai nagykövetséget

A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. Az amerikai belügyminisztérium felszólította a Kijevben lévő amerikai nagykövetségen dolgozók családtagjait, hogy hagyják el az országot, mivel az orosz támadás bármikor megkezdődhet.

Read More »

Leave a Reply