Oroszországban nem egyszerű mobilról Twitterezni

Oroszország mindaddig lassítja a Twitter sebességét a mobileszközökön, amíg az összes illegálisnak ítélt tartalmat nem törlik – mondta az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) a Reuters hírügynökségnek.

Az orosz hatóságok a közelmúltban lépéseket tettek a technológiai óriáscégek szigorúbb szabályozására, miközben nyomást gyakoroltak a külföldi cégekre, hogy azoknak legyen hivatalos képviseletük Oroszországban, az oroszok személyes adatait pedig az ország területén tárolják.

A Roszkomnadzor közleménye szerint a Twittert március óta korlátozzák – lassítják – Oroszországban, miután “tele van olyan posztokkal”, amelyekben erőszakos vagy illegális cselekvés található. A Twitter tagadja a vádakat és azt állítja, hogy zéró toleranciát alkalmaz az ilyen tartalmakkal szemben.

A Roszkomnadzor elmondása alapján a Twitter, amelyre az orosz távközlési hatóság idén összesen 38,4 millió rubel (511 900 dollár) bírságot szabott ki, 2014 óta rendszeresen figyelmen kívül hagyja a tiltott bejegyzések eltávolítására irányuló kéréseket, ugyanakkor az illegális tartalmak több mint 90%-át eltávolította.

“Jelenleg 761 töröletlen bejegyzés maradt. Annak feltétele, hogy feloldjuk a mobileszközök hozzáférési korlátozását az, hogy a Twitter maradéktalanul eltávolítsa ezeket a posztokat” – mondta a Roszkomnadzor a Reuters kérdéseire válaszolva.

  • Korábbi cikkünk a témában:

Forrás: Reuters

Hozzászólások ()

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »