Kutyás kriptopénzzel kampányol az AMC mozilánc

Az AMC a tökéletes mintapéldája annak, hogyan lehet meglovagolni az aktuális piaci trendeket és óriási pénzeket keresni, akkor is, ha maga a cég évek óta vaskosan veszteséges. Ezúttal a Dogecoint, az eredetileg viccnek szánt kriptopénzt építenék be az üzleti modelljükbe.

Az AMC Entertainment amerikai moziüzemeltető lánc vezérigazgatója, Adam Aron azzal a kérdéssel fordult nagyságrendileg 172 ezer Twitter követőjéhez, hogy a moziüzemeltető elfogadja-e a jövőben a Dogecoin nevő kriptovalutát a mozijegyek vásárlásánál. Amellett, hogy a válaszolók 77%-a igennel válaszolt a kérdésre, maga a tweet is igen népszerű lett. Aron Adam egy következő tweetben kiiírta, hogy ez lett a legolvasottabb tweetje, 4,2 millió megtekintése volt 24 óra alatt, 140 ezren szavaztak és még Adam Aron követőinek száma is emelkedett 173.600-ra.

Az AMC az augusztus 9-én lezajlott befektetői fórumán jelentette be, hogy elfogadják a Bitcoinnal történő fizetést, majd az elfogadott kriptovaluták listáját nemrég bővítették a Bitcoin Cash, az Etherium és a Litecoin kriptopénzekkel.

A részvények pozitívan reagáltak a hype-ra, az AMC papírjai 40 dollár felett is jártak szerdán – és itt említsük meg, hogy a moziüzemeltető részvényei a tavalyi év folyamán jellemzően 2 és 7 dollár között mozogtak, rosszabb napokon jártak 2 dollár alatt is. A moziüzemeltetés az elmúlt időszakban nem volt egy bombaüzlet, de a cég már a koronavírus-járvány előtt sem remekelt, négy éve folyamatosan veszteséget termel, ami 2020-ban már közel 5 milliárd dolláros nagyságrendű volt.

A cég pénzügyeiről és eladósodottságáról korábbi cikkünkben is írtunk, de mindez a piacot láthatóan nem érdekli, továbbra is tart a mém-részvények virágzása. A mozilátogatók pedig örülnek az ingyen popcornnak és a kriptovaluták elfogadásának. Varázslat.

A teljes cikk angol nyelven a Capital.com oldalán olvasható.

Próbálja ki a tőzsdei kereskedést a Capital.com-nál!
A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.  
Kockázati figyelmeztetés
Az ezzel a szolgáltatóval CFD-kereskedelmet folytató lakossági befektetők 78,77%-a veszteséget szenved. Gondolja át, hogy megéri-e megkockáztatnia a veszteséget. A különbözeti (CFD) ügyletekkel folytatott kereskedés kockázatos, és adott esetben a befektetett tőke teljes egészét is elveszítheti. A lehetséges veszteség nagysága a letét összegére korlátozódik.
A határidős OTC-instrumentumokkal végzett tranzakciók kockázatosak, és nemcsak nyereséget, hanem veszteségeket is eredményezhetnek. A múltbeli nyereség nem garantálja a jövőbeli nyereséget. Vegye igénybe a Capital.com képzési szolgáltatásait a kockázatok megértéséhez, még mielőtt kereskedni kezdene.
A Capital Com (UK) Limited egy Angliában és Walesben 10506220 cégjegyzékszám alatt bejegyzett társaság. A vállalat tevékenységét a brit pénzügyi felügyelet, a Financial Conduct Authority (FCA) engedélyezte és szabályozza 793714-es regisztrációs szám alatt.
A Capital Com SV Investments Limited egy HE 354252 cégjegyzékszám alatt bejegyzett ciprusi társaság. A vállalat a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság (CySEC) 319/17 szám alatt kibocsátott engedélye alapján és szabályozásának megfelelően folytatja tevékenységét. Capital Com SV Investments Limited, cégjegyzékszám: 354252, bejegyzett cím: 28 Octovriou 237, Lophitis Business Center II, 6. emelet, 3035, Limassol, Ciprus.

Friss hírek