A környezet érdekében összefog a TotalEnergies és a Siemens Energy

A TotalEnergies és a Siemens Energy műszaki együttműködésbe kezd annak érdekében, hogy fenntartható megoldásokat hozzon létre a CO2-kibocsátás csökkentésére. Az együttműködés a földgáz cseppfolyósításával foglalkozó létesítményekre és az ehhez kapcsolódó áramtermelésre összpontosít.

A partnerség összefogja – saját területén – a legkiválóbb technológiákat és a cégek olyan ipari szintű megoldások megvalósításához egyesítik tudásukat, mint

  • a tiszta hidrogén gázturbinákban történő elégetése
  • tisztán elektromos cseppfolyósítás
  • optimalizált energiatermelés
  • valamint a megújuló energia integrálása a cseppfolyósító üzemek energiarendszerébe és a hatékonyság növelése.

“Ez az együttműködés a Siemens Energy-vel – az energiatechnológiai ágazat egyik legfőbb szereplőjével – számos lehetőséget kínál tevékenységeink szénkibocsátásának további csökkentésére, különös tekintettel stratégiai LNG üzletágunkra” – mondta Arnaud Breuillac, a TotalEnergies termelésért felelős elnöke.

“Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású LNG fejlesztése hozzá fog járulni a globális energiaigény kielégítéséhez, miközben csökkenti az elfogyasztott energiatermékek szén-dioxid intenzitását. A szén-dioxid kibocsátás csökkentése elengedhetetlen ahhoz, hogy az LNG teljes mértékben betölthesse szerepét az energetikai átállásban.”

“Örömünkre szolgál, hogy partneri kapcsolatban állhatunk a TotalEnergies-zel, mint az LNG értéklánc egyik fő szereplőjével, hiszen így lehetőségünk nyílik arra, hogy megvizsgáljuk, hogyan tudjuk versenyképesen csökkenteni az LNG-projektek szén-dioxid kibocsátását” – mondta Thorbjörn Fors, a Siemens Energy ipari alkalmazások divíziójának alelnöke.

„Ez az együttműködésünk következő lépése. A tavaly júniusi bejelentésünk értelmében folytatjuk együttműködésünket és tanulmányokat készítünk az LNG dekarbonizálása, az LNG cseppfolyósításának folyamatai, valamint az LNG energiatermelésének fejlesztése érdekében.”

LNG tárolóüzem Japánban. Fotó: ZAMORA PHILIPPE – TOTAL

A TotalEnergies, a világ második legnagyobb magántulajdonban lévő globális LNG szereplője. 2025-re közel 50 Mtpa globális portfólióval és mintegy 10%-os piaci részesedéssel fog rendelkezni. A Katarban, Nigériában, Oroszországban, Norvégiában, Ománban, Egyiptomban, az Egyesült Arab Emírségekben, az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Angolában található cseppfolyósítási üzemekben való érdekeltségei révén a vállalat az LNG-t minden világpiacon forgalmazza.

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »

Még jobban megszűrik a turistákat a horvátok

Hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik.

Read More »