A környezet érdekében összefog a TotalEnergies és a Siemens Energy

A TotalEnergies és a Siemens Energy műszaki együttműködésbe kezd annak érdekében, hogy fenntartható megoldásokat hozzon létre a CO2-kibocsátás csökkentésére. Az együttműködés a földgáz cseppfolyósításával foglalkozó létesítményekre és az ehhez kapcsolódó áramtermelésre összpontosít.

A partnerség összefogja – saját területén – a legkiválóbb technológiákat és a cégek olyan ipari szintű megoldások megvalósításához egyesítik tudásukat, mint

  • a tiszta hidrogén gázturbinákban történő elégetése
  • tisztán elektromos cseppfolyósítás
  • optimalizált energiatermelés
  • valamint a megújuló energia integrálása a cseppfolyósító üzemek energiarendszerébe és a hatékonyság növelése.

“Ez az együttműködés a Siemens Energy-vel – az energiatechnológiai ágazat egyik legfőbb szereplőjével – számos lehetőséget kínál tevékenységeink szénkibocsátásának további csökkentésére, különös tekintettel stratégiai LNG üzletágunkra” – mondta Arnaud Breuillac, a TotalEnergies termelésért felelős elnöke.

“Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású LNG fejlesztése hozzá fog járulni a globális energiaigény kielégítéséhez, miközben csökkenti az elfogyasztott energiatermékek szén-dioxid intenzitását. A szén-dioxid kibocsátás csökkentése elengedhetetlen ahhoz, hogy az LNG teljes mértékben betölthesse szerepét az energetikai átállásban.”

“Örömünkre szolgál, hogy partneri kapcsolatban állhatunk a TotalEnergies-zel, mint az LNG értéklánc egyik fő szereplőjével, hiszen így lehetőségünk nyílik arra, hogy megvizsgáljuk, hogyan tudjuk versenyképesen csökkenteni az LNG-projektek szén-dioxid kibocsátását” – mondta Thorbjörn Fors, a Siemens Energy ipari alkalmazások divíziójának alelnöke.

„Ez az együttműködésünk következő lépése. A tavaly júniusi bejelentésünk értelmében folytatjuk együttműködésünket és tanulmányokat készítünk az LNG dekarbonizálása, az LNG cseppfolyósításának folyamatai, valamint az LNG energiatermelésének fejlesztése érdekében.”

LNG tárolóüzem Japánban. Fotó: ZAMORA PHILIPPE – TOTAL

A TotalEnergies, a világ második legnagyobb magántulajdonban lévő globális LNG szereplője. 2025-re közel 50 Mtpa globális portfólióval és mintegy 10%-os piaci részesedéssel fog rendelkezni. A Katarban, Nigériában, Oroszországban, Norvégiában, Ománban, Egyiptomban, az Egyesült Arab Emírségekben, az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Angolában található cseppfolyósítási üzemekben való érdekeltségei révén a vállalat az LNG-t minden világpiacon forgalmazza.

 

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »