Bejött a Teslának a Bitcoin-üzlet

Daniel Ives, a Wedbush Securities elemzője szerint a Teslának nagyjából egymilliárd dollár nyereséget hozott eddig a Bitcoin-befektetése – írja a CNBC.

“A vállalat lassan több pénzt termel a Bitcoinból, mint amennyit 2020-ban az elektromos autók eladásából szerzett” – írta Ives a hétvégén közzétett feljegyzésében.

Az amerikai autógyártó két hete közölte, hogy 1,5 milliárd dollár értékű Bitcoint vásárolt, továbbá bejelentette, hogy arra készül: elfogadja fizetőeszközként a kriptovalutát. A vásárlást egyébként még valamikor januárban hajtották végre; a társaság nem közölte, hogy azóta adtak-e el bármennyit a Bitcoinból.

A CoinDesk adatai szerint a világ lehíresebb kriptovalutájának ára a január 31-i napi 34 793,45 dolláros csúcsról február 20-án – azaz azon a napon, amikor Ives közzétette a jegyzetét – 57 487,03 dollárra nőtt. Ez körülbelül 65%-os emelkedést jelent, ami a Tesla 1,5 milliárd dolláros befektetésének profitját körülbelül 975 millió dollárra növeli. A hétfői napi csúcs már 58 332,36 dollár volt, ami alapján a nyereség meghaladja az egymilliárd dollárt.

A Tesla vezére, Elon Musk egyébként közismerten a digitális valuták híve; a Bitcoinról nemrégiben azt írta a Twitteren, hogy “kevésbé buta likviditási forma, mint a készpénz”, illetve az eredetileg viccből kreált digitális érme, a Dogecoin közelmúltbeli ralija is neki köszönhető.

A Bitcoin az év elején kezdett újabb “ámokfutásba”. Alig 6 napja írtunk arról, hogy a történelem során először átlépte az 50 ezer dollárt, s azóta már a 60 ezret közelíti. A digitális valuta piaci értéke a múlt héten először meghaladta az 1 billió dollárt.

Forrás: CNBC / Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »