Hathetes kijárási tilalom jön Angliában

Boris Johnson ma este mondott televíziós beszédet, miután a skót miniszterelnök, Nicola Sturgeon már napközben bejelentette, hogy Skócia szigorúbb korlátozó intézkedéseket vezet be a koronavírus új, fertőzőbb változatának visszaszorítása érdekében. 

A brit miniszterelnök is hasonló lépésre szánta el magát, február 15-ig országszerte bezárják az iskolákat, valamint a nem létszükségleti cikkeket árusító üzleteket, és mindenkit arra kérnek, hogy a munkába járás kivételével naponta csak egyszer, testmozgás céljából hagyja el otthonát.

Boris Johnson azt is bejelentette, hogy a kórházban kezelt betegek száma új csúcsra ért, ezért is volt szükség a szigorításra. Január 4-én 26.626 Covid-beteget kezeltek kórházban Angliában, ami 30%-kal magasabb az előző heti adatnál és lényegesen meghaladja a tavaszi első hullám során, április 12-én elért 18.374 fős csúcsot is.

Forrás: The Guardian 

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »