Megszületett a megállapodás az EU hétéves pénzügyi keretéről

Az Európai Unió Tanácsának német soros elnöksége és az Európai Parlament tárgyalói ideiglenes kompromisszumra jutottak a 2021 utáni, következő hétéves pénzügyi keretről és az európai költségvetés új saját forrásainak bevezetéséről szóló politikai megállapodásról – közölték a tárgyalódelegációk kedden.

A tájékoztatás szerint a kompromisszumos megállapodás megháromszorozza az uniós egészségügyi programra jutó forrást, az Erasmus+ számára egyévnyi forrással többet juttat, továbbá biztosítja, hogy a kutatásra szánt összegek folyamatosan emelkedjenek.

Az ideiglenes egyezmény szerint 15 milliárd euró jut a koronavírus-járvány elleni fellépésre, illetve a következő generáció számára új lehetőségeket teremtő kiemelt programokra. A maradék egymilliárd euró a jövőbeli esetleges igényeket és a válságok kezelését szolgáló, rugalmasan felhasználható összeget emeli.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Read More »