Trump pereskedése nem befolyásolja az elnökválasztás kimenetelét

Jogi szakértők szerint annak, hogy Donald Trump és kampánycsapata három tagállamban is perkeresetet nyújtott be az elnökválasztás kapcsán, kevés esélye van megváltoztatni a végeredményt.

Az elnök és a Republikánus Párt eddig már három tagállamban nyújtott be perkeresetet. A Philadelphia megyei választási bizottságot külön is beperelték, mert nem tette lehetővé, hogy a szavazatszámlálásnál jelen lehessenek republikánus megfigyelők. Michiganben és Georgiában a bírák szinte azonnal visszautasították a perkeresetek befogadását, Pennsylvaniában azonban Trump jogászcsapata győzelmet aratott, mert az érintett választási bizottságoknál lehetővé tették, hogy a Republikánus Párt munkatársai megfigyelőként jelen lehessenek a voksok megszámlálásánál. Ahogy pedig egyre inkább úgy tűnik, Joe Biden kerül ki győztesként a versenyből, az elnök Nevadában is belengette, hogy perre viszi az ügyet.

Szakértők szerint a pereskedés csak arra szolgál, hogy elhúzódjon a szavazatszámlálás, ezáltal pedig az amerikai média később nyilvánítsa győztessé Joe Bident. Mindez azonban súlyos politikai következményekkel járna Trump számára.

„A jelenlegi jogi manőverezés csak a Trump-kampány azon célját szolgálja, hogy meghosszabbítsa a játékot annak reményében, hogy hátha valahol tényleg komoly szabálytalanságokat találnak. Mindeddig azonban semmiféle bizonyítékot nem találtunk erre vonatkozólag” – magyarázta Robert Yablon jogi professzor.

A teljes cikk angol nyelven olvasható a Reuters oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »