Az EU 14 ország előtt megnyitja határait

Az Európai Unió július 1-től – meghatározott feltételek függvényében – tizennégy ország állampolgárai számára szünteti meg a koronavírus-járvány miatt bevezetett beutazási korlátozásokat. A listát kedden fogadta el az EU.

Az unió által koronavírus tekintetében biztonságosnak ítélt országok a következők: Algéria, Ausztrália, Kanada, Grúzia, Japán, Montenegró, Marokkó, Új-Zéland, Ruanda, Szerbia, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia és Uruguay. A Kínára vonatkozó korlátozásokat az unió akkor oldja fel, ha az a másik oldalon is kölcsönösen megtörténik.

Az Európai Unió Tanácsának közleménye szerint a listát kéthetente felülvizsgálják, és adott esetben frissítik. A közlemény ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy egy tagállam mindaddig nem dönthet egyedül egy másik, listán nem szereplő ország beutazási korlátainak megszüntetéséről, amíg erről a tagállamok összehangoltan nem határoztak.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »