Lengyelországban terjeszkedik a Microsoft

A Microsoft amerikai elektronikai óriásvállalat egymilliárd dollárt fektet be lengyelországi digitális fejlesztésekbe, többek között felhőszolgáltatásokat nyújt egy új adatfeldolgozó központ keretében – közölte kedden a lengyel sajtó.

A kedden kötött szerződés aláírói szerint a Lengyelország történetében eddigi legnagyobb technológiai beruházás terve az innovációs és digitális transzformáció felgyorsítását célozza.

A fejlesztés keretében a Microsoft a globális adatfelhőjéhez kapcsolódó lengyelországi és közép-európai adatfeldolgozó központot létesít, és mintegy 150 ezer lengyel vállalkozónak, munkavállalónak és diáknak biztosít a felhő felhasználását elősegítő, képességfejlesztő programokat.

A lengyel állami fejlesztési alap (PFR), valamint az állami részesedésű lengyel bank, a PKO BP által 2018-ban létrehozott technológiai platform, az Állami Felhő (Chmura Krajowa) üzemeltetőjével (OChK) kötött szerződés alapján a Microsoft teljes egészében állja a beruházás költségeit, anélkül, hogy lengyel állami támogatásokban vagy adómentességben részesülne – értesült a Business Insider gazdasági hírportál.

„Lengyelország Európa digitális szívévé válhat” – jelentette ki a szerződés aláírása alkalmából a Microsoft lengyelországi részlegének vezérigazgatója, Mark Loughran.

Az OChK tavaly szeptemberben a Google Cloud platformmal is szerződést kötött stratégiai partnerségről – a globális felhőhöz hozzáférést biztosító technológiai megoldások alkalmazásáról a Varsóban létesített digitális központon keresztül.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »