4,4 milliárd dolláros tartozás az ausztrál Virginnél – csőd vagy eladás jön

A Virgin Australia, Ausztrália második legnagyobb légitársasága lehet a koronavírus-járvány eddigi legnagyobb áldozata a légiközlekedési szektorban. 

A Virgin Australia Holdings Ltd.  6,9 milliárd ausztrál dollár – azaz mintegy 4,39 milliárd amerikai dollár – tartozást halmozott fel több mint 10.000 hitelező felé és jelenleg a teljes csőd elkerülésén dolgoznak. A cég három hónapos haladékot kért a repülőgépeket lízingbe adó cégektől, de ez a teljes tartozásnak a harmadát sem teszi ki, gyakorlatilag mindenkinek tartoznak: a munkavállalóknak, az irodahelyiségek tulajdonosainak, kötvénytulajdonosoknak, kereskedelmi partnereknek.

A teljes csődöt láthatóan már csak úgy tudnák elkerülni, ha egy olyan vevőt találnának, aki hajlandó lenne tovább üzemeltetni a légitársaságot.

Teljes cikk a Reutersen.

Tovább olvasom →

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »