4,4 milliárd dolláros tartozás az ausztrál Virginnél – csőd vagy eladás jön

A Virgin Australia, Ausztrália második legnagyobb légitársasága lehet a koronavírus-járvány eddigi legnagyobb áldozata a légiközlekedési szektorban. 

A Virgin Australia Holdings Ltd.  6,9 milliárd ausztrál dollár – azaz mintegy 4,39 milliárd amerikai dollár – tartozást halmozott fel több mint 10.000 hitelező felé és jelenleg a teljes csőd elkerülésén dolgoznak. A cég három hónapos haladékot kért a repülőgépeket lízingbe adó cégektől, de ez a teljes tartozásnak a harmadát sem teszi ki, gyakorlatilag mindenkinek tartoznak: a munkavállalóknak, az irodahelyiségek tulajdonosainak, kötvénytulajdonosoknak, kereskedelmi partnereknek.

A teljes csődöt láthatóan már csak úgy tudnák elkerülni, ha egy olyan vevőt találnának, aki hajlandó lenne tovább üzemeltetni a légitársaságot.

Teljes cikk a Reutersen.

Tovább olvasom →

Felkapott hírek

Friss hírek

Kérdéses a CSA jövője

Frantisek Simáne, a Smartwings csoport tulajdonosa szerint a CSA tavalyi vesztesége mintegy másfél milliárd korona. A cég esetleges csődje azokat az ügyfeleket is érintheti, akik majdnem egymilliárd korona értékben repülőjegyeket vettek a CSA-tól, de eddig még nem használták fel azokat.

Read More »

Elindult a COVAX

Ghána az első olyan ország, ahová megérkezett az első Covid-vakcina szállítmány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerényebb jövedelmű országok oltóanyag-ellátására életre hívott COVAX-programján keresztül - írja a CNN.

Read More »