Putyin már 2036-ig tervez hatalmon maradni

Az utóbbi hónapokban sok szó esett arról, hogy Vlagyimir Putyin vajon meddig és milyen formában tervez hatalmon maradni, miután 2024-ben lejár a 2×6 évre szóló elnöki mandátuma. 

Felmerült az a megoldás, hogy egy Fehéroroszországgal közös „új állam” élére állna, de ez a fehéroroszok ellenállása miatt nem tűnt reálisan  megvalósíthatónak, illetve a legutóbbi alkotmányos változtatások nyomán – melyek a politikai szerepkörök módosítását célozták – olyan hangok is voltak, miszerint 2008-hoz hasonlóan egy újabb szerepcserére készülhet Oroszország. Akkor hirtelen Putyin lett a miniszterelnök, míg Putyin elnöki pozícióját – névleg – Dimitrij Medvegyev vette át.

Most azonban egy kevésbé komplikált módszert vetett fel a parlamentnek Putyin: hajlandó lenne arra, hogy egyszerűen nullázza az elnöki mandátumra vonatkozó 2×6 éves korlátot, így 2024-ben újabb 12 évre megpályázná a pozíciót.

A teljes cikk angol nyelven, az Economist oldalán olvasható.

Tovább olvasom →

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »