340 felett kezdte a napot a forint

Tovább gyengült és az előző este elért történelmi mélypontja körül alakult a forint árfolyama csütörtökön reggel a bankközi devizapiacon, fél 7-kor az eurót 340,08 forinton jegyezték, de az éjszaka folyamán már 340,2 forint felett is járt a forint euróval szembeni árfolyama. Azóta picit korrigált, jelenleg a 339,7-es szint körül folyik a kereskedés.  

Szerdán este került a történelmi mélypontjára a forint az euróval szemben: az euró röviddel 18 óra előtt átlépte a 340 forintot, szerdán reggel még 338,62 forinton jegyezték.

A dollár a szerda esti 312,20 forintról 312,85 forintra erősödött, a svájci frank pedig 319,96 forintot ért reggel az előző esti 319,66 forint után.

Az euró is nagyot gyengült az utóbbi két hétben a dollárral szemben, az 1,10 feletti szintekről rövid idő alatt 1,09 alá esett, ma reggel 1,0869 dolláron jegyezték az előző esti 1,0895 dollár után.

Amennyiben keresni is szeretne a devizaárfolyamok mozgásán, próbálja ki az xStation platformot!

Ha nem szeretne kockáztatni, de érdekli a devizapiacok működése, ingyenes demószámla nyitására is lehetőség van!

Forrás: MTI / Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

Tetszik az EU-nak Ausztria helyreállítási terve

Ausztriába ért az Európai Unió mind a 27 tagállamát érintő turné, amelyen Ursula von Der Leyen, az Európai Bizottság elnöke személyesen találkozik az egyes országok vezetőivel és áttekintik a Next Generation EU nevű, a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó újjáépítési mentőcsomag országonkénti terveit. 

Read More »

Hétindító elemzés: DAX, Nasdaq, olaj és dollár

Ezen a hétfőn is jelentkezünk heti SURF elemzésünkkel, melyben közkedvelt befektetési eszközök árfolyammozgásait lehet végigkövetni egy újszerű megközelítés mellett. A mai videóban az EUR/USD. az AUD/USD az olaj és a DAX, valamint új belépőként a Nasdaq, azaz az amerikai technológiai index szerepel.

Read More »