5G: barát vagy ellenség?

Az ötödik generációs mobilhálózatok, vagyis az „5G” jelenleg is zajló fejlesztését övező vita sokak részéről intenzív felkészülést, mélyen gyökerező félelmet, valamint általános zavart váltott ki. Az 5G képes „világrengető” technológiává válni, azonban széles körben félreértik.

A Barclays által végzett felmérés szerint a vállalkozások mindössze 28 százaléka van tisztában azzal, mi is valójában az 5G, és mire képes. Ez a szakadék pedig versenyelőnyt teremt azon vállalatok számára, amelyek jobban megértik a technológiát és ebből kifolyólag hatékony 5G-stratégiákkal állnak elő.

Alábbi tanulmányában a Foreign Policy az 5G három különálló aspektusát elemzi: technológia és infrastruktúra, a globális versenyhelyzet, illetve a nemzetbiztonság – ezek ugyanis nélkülözhetetlenek a fejlődő iparág, valamint a kereskedelmi és geopolitikai vonatkozások körének teljes megértéséhez.

Tovább olvasom →

 

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »