Európának még van esélye klímasemlegessé válni 2050-re

A 2020-as klímavédelmi célok megvalósításával 2050-re Európa klímasemlegessé válhat. Ennek érdekében kísérletet kell tenni arra, hogy valamennyi európai uniós tagország kötelezze el magát az éghajlatsemleges Európai Unió elérését célzó stratégia mellett – mondta Frans Timmermans EU-biztos, az úgynevezett európai zöld megállapodással kapcsolatos munka koordinátora csütörtökön.

Virginijus Sinkevicius környezetért, óceánokért és halászatért felelős uniós biztossal közösen tartott sajtótájékoztatóján az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke elmondta: a testület Európai zöld megállapodás című munkadokumentuma olyan jogalkotási programot tartalmaz, amely egyebek mellett 2020 márciusáig elő kívánja készíteni azt a környezetvédelmi jogszabályt, amely lehetőséget teremt a 2050-ig kitűzött célok megvalósítására.

„Ha az előttünk álló öt éven belül elkészítjük a szükséges jogszabályokat, akkor elegendő, még további 25 évünk van azok végrehajtására az egész Föld megóvása érdekében” – fogalmazott Timmermans.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Klímaválság: az ENSZ-főtitkár megkongatta a vészharangokat

Klímavészhelyzetet hirdetett az Európai Parlament

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »