Robbanás történhetett egy orosz hőerőműben

Hatalmas tűz ütött ki egy Moszkva melletti hőerőműben csütörtökön – jelentették orosz hírügynökségek. A hőerőmű magasnyomású gázterminálja ég, és fennáll annak a veszélye, hogy a lángok átcsapnak más létesítményekre és épületekre, így egy kollégiumra is. 

A hatóságok közlése szerint a tűzben 11-en megsérültek, mindnyájan égési sérüléseket szenvedtek, de egyikük sem szorul kórházi kezelésre. Egyes sérültek a gázterminál melletti gépkocsijavító műhelyben dolgoztak.

Az Interfax hírügynökség az energiaipari minisztériumra hivatkozva azt írta, hogy a hőerőmű magasnyomású gáztermináljában lévő olajtartály kapott lángra. Eleinte mintegy 200 négyzetméteres területen égett a tűz, majd négyszeresére nőtt a lángokban álló terület nagysága. A tüzet feltehetően robbanás okozta.

A hírportálokon bemutatott felvételeken mintegy ötven méter magas lángoszlop magasodik az üzem felett, és sűrű fekete fűst gomolyog körülötte. Tucatnyi tűzoltóegységet vezényeltek a helyszínre, a lángokat néhány óra alatt eloltották, összesen 157 tűzoltó, két helikopter és két tűzoltószerelvény vett részt az oltásban.

Automatikusan leállt az erőmű egyik blokkja, és le kellett zárni a környékbeli utakat, nagy forgalmi fennakadásokat okozva a Moszkvától északra fekvő város környékén.

A Mitiscsi közelében lévő Szevernaja hőerőmű 1992 óta üzemel, közel 1060 megawattos, és többnyire földgáz elégetésével termel áramot. Az erőmű Moszkva északi és északkeleti negyedeit, illetve Mitiscsit és környékét látja el árammal. Az energiaipari minisztérium tájékoztatása szerint a tűzvész miatt nem voltak fennakadások az áramszolgáltatásban.

Forrás: MTI/TASZSZ/Reuters/The Independent

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »