Avramopulosz reméli, hogy az ENSZ migrációs csomagjának elutasítói meggondolják magukat

Álláspontjuk felülvizsgálatára szólította fel az Európai Bizottság illetékese egy hétfői lapinterjúban az Európai Unió azon tagállamait, amelyek elutasítják az ENSZ elfogadás előtt álló globális migrációs csomagját.

Dimitrisz Avramopulosz migrációs politikáért felelős biztos a Die Welt című német napilapnak nyilatkozva azt mondta, nem érti, hogy ezek az országok miért vetik el a globális csomagot. Jogilag ugyanis nem kötelező érvényű paktumról van szó, és senkit sem kényszerítenek arra, hogy tartsa magát a benne szereplő javaslatokhoz – hangsúlyozta. Véleménye szerint azok, akik elvetik a csomagot, nem tanulmányozták kellő alapossággal.

A biztos szerint „fontos lenne”, hogy a jelenleg elutasítónak mutatkozó EU-tagországok a következő napokban meggondolják magukat, és támogassák a paktumot a jövő heti marokkói konferencián, ahol a csomag elfogadását tervezik.

A világszervezet 193 országa 2016 őszén egyezett meg a paktum elfogadásáról, amelynek célja a bevándorlás biztonságossá, legálissá tétele, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása, valamint a befogadottak integrációjának erősítése. A jóváhagyás folyamatából Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország, az Egyesült Államok, Izrael, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia is kilépett.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »