Újra fellángoltak a harcok Jemenben

Fokozódtak a harcok a hétvége során a jemeni Hodeida kikötővárosban a síita húszi felkelők és a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció támogatásával bíró jemeni kormányerők között, legalább 150 fegyveres meghalt – jelentette vasárnap az AP amerikai hírügynökség jemeni tisztviselőkre hivatkozva.

A jelentés szerint a húszik kezén lévő kikötővárost a hétvége során koalíciós légicsapások és tüzérségi támadások rázták meg, miközben a kormányerők szárazföldi offenzívát készítettek elő Hodeida elfoglalására. A várost védő húszik részleteket mellőzve azt közölték, hogy a harcokban 215 ellenséges fegyverest öltek vagy sebesítettek meg, és 20 páncélos járművet semmisítettek meg.

A harcok péntek hajnalban újultak ki a Vörös-tenger partján fekvő Hodeidában, amely fontos kereskedelmi központ, és ahova a nemzetközi segélyek nagy része, csaknem 70 százaléka érkezik. Az északnyugat-jemeni Szaada, valamint a közép-jemeni Bajda tartományokban is újra harcok dúlnak – tették hozzá az AP-nek nyilatkozó tisztviselők.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek és szunnita szövetségeseik 2015 márciusa óta harcolnak az ország nemzetközileg elismert kormányát száműzetésbe kényszerítő, iráni támogatású húszik ellen.

Forrás: MTI/AP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »