Lemondott Nikki Haley, amerikai ENSZ-nagykövet

Lemondott Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, Donald Trump elnök a lemondást elfogadta – jelentette az Axios hírportál helyi idő szerint kedden délelőtt. 

Donald Trump Twitter-üzenetében nem erősítette meg a hírt, közölte ugyanakkor, hogy a Fehér Házban  hamarosan „nagy bejelentést” tesz – ahogy fogalmazott – „barátommal, Nikki Haley-vel együtt”.

Az Axios hírportál információi szerint az elnök számára nem váratlan Haley döntése. A nagykövet – aki korábban Dél-Karolina kormányzója volt – a múlt héten a Fehér Házban járt és megvitatta várható lemondását Donald Trumppal. A hír sokkolta a kormányzat külpolitikával foglalkozó politikusait – írta az Axios, emlékeztetve arra, hogy Haley szeptemberben véleménycikket közölt a The New York Times című lapban és a többi között azt írta: nem mindenben ért egyet Donald Trump elnökkel.

Ennek ellenére Haley valószínűleg nem Donald Trump személye miatt mond le az ENSZ-nagyköveti posztról, a lemondás pedig nem is azonnali hatályú, Haley az év végéig még tisztségében marad.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »