Ukrajna nem kapja meg az EU-s támogatás utolsó részletét

Ukrajna adós maradt több vállalt ígéretével, ezért Brüsszel úgy döntött, hogy nem folyósítja a Kijevnek jóváhagyott 1,8 milliárd dolláros támogatás utolsó részlétét.

Az Ukrajnának az év elején elindított 1,8 milliárd eurós EU-támogatási program első két, egyenként 600 millió eurós részletét Brüsszel februárban és áprilisban utalta át.

Az utolsó részletet ősszel kellett volna megkapnia Ukrajnának, de az összeget az EU azóta sem folyósította, mert Kijev több vállalását még mindig nem teljesítette.

Az Ukrajnának megajánlott program december végével kifut. Brüsszel pénteken ugyanakkor jelezte, hogy ha Kijev minden vállalását teljesíti, kész megfontolni a támogatási program kiterjesztését a jövő évre.

Az EU a legutóbb áprilisban átutalt 600 millió eurós részlettel együtt már mintegy 2,8 milliárd euró támogatást adott Kijevnek 2014 óta.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/TASZSZ

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »