Orosz bombázók gyérítik az IÁ létesítményeit Deir-ez-Zórban

Tu-22M3-as orosz hadászati bombázók mértek csapást csütörtökön az Iszlám Állam terrorszervezet létesítményeire a szíriai Deir-ez-Zór tartományban – közölte a moszkvai védelmi tárca.

A minisztérium közlése szerint az orosz légierő továbbra is azon van, hogy támogatást nyújtson az ország keleti felében harcoló szíriai kormányerőknek a szélsőségesekkel szemben. A tárca hozzátette: a hadászati bombázóraj oroszországi repülőtérről felszállva több mint 2000 kilométert tett meg, majd mért csapást a terroristák állásaira. A bombázókat a szíriai hmejmími légitámaszpontról felszálló Szu-24-es harci repülőgépek segítették a terroristák különálló kisebb célpontjainak megsemmisítésében.

Az orosz légierő támogatta szíriai kormányerők hétfőn Deir-ez-Zór térségében átlépték az Eufráteszt – jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Az előrenyomulás lehetővé teszi, hogy teljes ostromgyűrűbe vonják az Iszlám Állam terrorszervezet Deir-ez-Zórban lévő egységeit. Bővebben…

Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök a nap folyamán Szocsiban újságírói kérdésre válaszolva nem zárta ki a Szíriában állomásozó orosz csapatok csökkentését, tekintettel az Iszlám Állam küszöbönálló vereségére. Bassár el-Aszad szíriai államfő november 20-án tett munkalátogatást Szocsiban, ahol Vlagyimir Putyinnal tárgyalt. Az orosz elnök elismerően szólt azokról az eredményekről, amelyeket a szíriai kormányerők a terrorcsoportok elleni küzdelemben értek el, hangoztatta ugyanakkor, hogy a terrorizmus elleni végső győzelem még messze van.

Oroszország mellett Teherán segíti a szíriai rezsimet. Az iráni Forradalmi Gárdát vezető Mohammad Ali Dzsaafari csütörtökön az al-Arabíja pánarab hírtelevízióban bejelentette: az iszlám köztársaság nem fogja kivonni csapatait Szíriából a harci cselekmények lezárultával. Mint mondta, a Forradalmi Gárda aktív szerepet kíván játszani majd a harcokat követő, teljes körű és végleges fegyvernyugvás biztosításában.

Kapcsolódó cikkünk: Iráni elnök: vége az Iszlám Államnak

Forrás: MTI/TASZSZ

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »