Bár a háttérben, de az amerikaiak tárgyalnak Észak-Koreával

Az Egyesült Államok a háttérben tárgyal Észak-Koreával, annak ellenére, hogy Donald Trump amerikai elnök a nyilvánosság előtt azt mondja: Phenjannal tárgyalni időpocsékolás, és hogy a két ország között veszélyes szintre jutott a háborús szópárbaj – közölte a Reuters hírügynökséggel kedden egy magas rangú amerikai külügyminisztériumi tisztségviselő.

Joseph Yun nagykövet, az Egyesült Államok Észak-Korea-politikájáért felelős különmegbízott New Yorkban, Phenjan ENSZ-nagykövetségén találkozik rendszeresen az ázsiai ország diplomatáival – tette hozzá a nyilatkozó.

Amellett, hogy Rex Tillerson amerikai külügyminiszter október 17-én kijelentette: „az első bomba ledobásáig folytatja diplomáciai erőfeszítéseit”, a név megadása nélkül beszélő tisztségviselő hozta nyilvánosságra a legegyértelműbben azt, hogy az Egyesült Államok nem csak az Észak-Koreában bebörtönzött amerikai állampolgárok szabadon engedéséről tárgyal Phenjannal.

A Reuters szerint annak azonban nincs jele, hogy ezeken a tárgyalásokon eddig sikerült volna javítani a kétoldalú viszonyon.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek