Egyre jobb a gazdasági hangulat az eurózónában

Októberben folytatódott a gazdasági hangulat tavaly ősz óta tartó javulása az euróövezetben és az Európai Unióban az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi igazgatósága (DG ECFIN) hétfőn kiadott jelentése szerint.

Októberben az Európai Bizottság gazdasági hangulatindexe (Economic Sentiment Indicator, ESI) az euróövezetben 0,9 ponttal 114,0 pontra, az Európai Unióban pedig 1,1 ponttal 114,2 pontra emelkedett. Elemzők 113,4 pontot vártak az euróövezetre októberben.

Az eurózónában az októberi mutató értéke közel tizenhét éve, 2001 januárja, az Európai Unióban pedig 2007 júniusa óta a legmagasabb szintre emelkedett.

A DG ECFIN üzleti hangulatindexe (Business Climate Indicator, BCI) 1,44 pontra emelkedett októberben az euróövezetben a szeptemberi 1,34 pontról. Elemzők 1,41 pontot vártak októberre. Az októberi az index 2011 márciusa óta elért legmagasabb értéke.

Korábban írtuk: Felpörgött az euróövezet gazdasága

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »