Csökkentette az alapkamatot az orosz jegybank

Az orosz központi bank 25 bázisponttal 8,25 százalékra csökkentette az alapkamatot pénteken.

A jegybank jelezte, hogy a következő hónapokban tovább mérséklődhet az alapkamat, miután az infláció ismét a 4 százalékos cél közelébe kerül hamarosan, a gazdaság pedig élénkül.

A központi bank pénteken ismertetett legújabb előrejelzése szerint az év végi infláció 3 százalék lesz az eddig várt 3,5-3,8 százalék helyett, ugyanakkor azzal számol, hogy „az ideiglenes hatások megszűnésével” az infláció 4 százalékhoz közelít majd a jövő év elején.

Oroszországban júniusban került először 4 százalék alá az infláció 2014 óta. Az infláció 2015 februárjában 16,9 százalékon tetőzött.

A jegybank nem változtatott azon a múlt hónapban ismertetett legújabb előrejelzésén, hogy idén 1,7-2,2 százalékkal nő az orosz hazai össztermék (GDP) a korábban várt 1,3-1,8 százalék helyett,  részben a beruházások növekedésére és a lakossági fogyasztás élénkülésére.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/TASZSZ

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »